Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 635 μονάδες

Αντίρροπες κινήσεις trading στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο. Ανοδος για Coca Cola και ΔΕΗ, επικρατούν οι πωλητές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 635 μονάδες

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, προσπάθεια των long για δεύτερο βήμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οριακές οι διακυμάνσεις από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με τα συμβόλαια του S&P500 να παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από τις 3.475 μονάδες, μετά και την καταγραφή του νέου υψηλού.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η συνεδρίαση ξεκίνησε με αγοραστές και πωλητές να στέλνουν τα μηνύματά τους, οι μεν πρώτοι μέσω της Coca Cola/hbc, οι δε δεύτεροι με τον ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα στην CC/hbc δόθηκαν εντολές έως 1,35% υψηλότερα στα 22,58 ευρώ, στον Οργανισμό χαμηλότερα 0,58% στα 13,62 ευρώ. Σχετική ισορροπία για τον Γενικό Δείκτη αλλά πολύ γρήγορα στο προσκήνιο προστέθηκε η ΔΕΗ. Με συναλλαγές 243 χιλ. (!) στα πρώτα 15', είναι προφανές πως στο χαρτί εκτός από επενδυτικά κεφάλαια τοποθετούνται και βραχυπρόθεσμα. Προεξοφλητικά θα έλεγα, σε αναμονή για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων την προσεχή Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Στα 4,038 ευρώ με 2,78% η μετοχή της ΔΕΗ, στη γραμμή της τεχνικής προσέγγισής της (σχετικό διάγραμμα και μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη από νωρίς στον ΕΚΗ).

Με ικανοποιητικές δόσεις trading σε μία από τις μετοχές-σηματωρούς του δείκτη, η συνεδρίαση ξεκίνησε, αν μη τι άλλο, με σχετικό ενδιαφέρον.

Με τον ΓΔ στην περιοχή των 635 μονάδων, τον FTSE25 στις 1.520 και στις 329 μονάδες τον ΔΤΡ. Με μικρές απώλειες 25άρης και τραπεζικός.

Στον τίτλο της ΔΕΗ η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά και σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Mytilineos, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Coca Cola/hbc.

Μεικτές οι εντολές, εκατέρωθεν, με τους αγοραστές σε Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Coca Cola/hbc, Lamda Development και τους πωλητές χωρίς ιδιαίτερη πίεση στις άλλες. Ενδεικτικό πως το μείον 1,07% στα 7,88 ευρώ για τον ΟΠΑΠ ήταν το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό. Και με την προσφορά να απορροφάται από αυτές τις τιμές.

Για 121 μετοχές η τιμή ήταν (*) αμετάβλητη, για 31 ανοδική και για 28 πτωτική.

Πέραν των μετοχών του δείκτη, με θετικό πρόσημο διαμορφωνόταν η τιμή και για Quality, Πετρόπουλος, Κέκροψ, Αlumil, Mevaco κ.α.

(*) στις 11:10, με την αξία συναλλαγών στα 4,2 εκατ., με 354 χιλ. μέσω ενός πακέτου για 26 χιλ. μετοχές του ΟΤΕ στα 13,61 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v