Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η... ταλαιπωρία για τον Γενικό Δείκτη

Σε χαμηλότερα επίπεδα η αγορά, σε ευθυγράμμιση και με τη διεθνή τάση. Πτώση για τράπεζες, επιμένει υψηλότερα η Πειραιώς. Αυξημένος τζίρος και trading σε ΔΕΗ και ΟΤΕ. Πού αποδίδονται οι ρευστοποιήσεις.

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται η... ταλαιπωρία για τον Γενικό Δείκτη

Επιστροφή στα συνήθη, για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ενα βήμα για τους αγοραστές και αυτό ήταν, δυστυχώς, καθώς σήμερα η αγορά μας συγχρονίζεται με τις διεθνείς που διορθώνουν. Ετσι κι αλλιώς διορθώνει και όταν οι έξω κάνουν πάρτι -αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Σε αρνητικό έδαφος η αγορά, μετά τα πρώτα 20' θετικής αναλαμπής, με τους πωλητές να ενεργοποιούνται με το που πλησίασε τις 638 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Για ακόμη μία, πολλοστή, φορά από τις πρώτες εντολές πώλησης που πέρασαν στο σύστημα προέρχονταν από την πλευρά τραπεζικού αμοιβαίου. Συνήθως αυτού του χαρακτήρα οι ρευστοποιήσεις βγαίνουν για λογαριασμό «μετοχικών εσωτερικού», πιθανότατα επειδή οι διαχειριστές τους πρέπει να πιάνουν συγκεκριμένους στόχους σε «διαθέσιμα» και «ταμείο».

Εν πάση περιπτώσει είναι ακόμη μία παράμετρος -εκτός όλων των άλλων- που ουδεμία ανοδική προσπάθεια, το τελευταίο διάστημα, δεν διαρκεί πάνω από 3 και στην εξαιρετική περίπτωση 4 συνεδριάσεις.

Από τις 637,64 περί τις 6 μονάδες χαμηλότερα για τον ΓΔ, με αξία συναλλαγών περί τα 3,5-4 εκατ., συνολικά στα 15 εκατ., στις 14:45.

Στις 1.509 από τις 1.526,25 μονάδες ο FTSE25, στις 325 από τις 330,47 μονάδες ο ΔΤΡ.

Ταλαιπωρίας και συσσώρευσης συνέχεια για την αγορά, όπως αποτυπώνεται διαγραμματικά στη μέτρηση του δείκτη. Στις 628 και 637 τα δύο κοντινά όρια, χαμηλό/στήριξη και άνω/αντίσταση, με την τάση να αρχίζει να αποκτά πειστικότητα για τους long μόνο με την υπέρβαση (τουλάχιστον) των 650 μονάδων.

Στη μετοχή της ΔΕΗ ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές/τζίρος, με ευρεία διακύμανση και κορυφή στα 4,07 ευρώ. Σημαντικό μέρος του τζίρου αφορά σε trading συναλλαγές με αγορές στο εύρος των 3,93-4,07 ευρώ.

Στη σχετική κατάταξη πρώτος έχει περάσει ο ΟΤΕ, με μικρές αλλά σταθερές απώλειες στη διάρκεια της συνεδρίασης, στο εύρος των 13,59-13,69 ευρώ. Στενό εύρος που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κίνηση της μετοχής πάνω από τα 13,85-13,90 αύριο-Δευτέρα.

Στα 11,82 η Τέρνα Ενεργειακή, στα 22,39 η Coca Cola/hbc, στα 3,60 η Aegean, στα 11,18 η ΤΙΤΑΝ, στα 4,08 η Fourlis και μόνη με θετικό πρόσημο, από τις τραπεζικές, η Πειραιώς στο 1,22 ευρώ.

Στις 1/3 η σχέση ανοδικών/πτωτικών καθώς τη διόρθωση των μεγάλων ακολουθούν και μεσαία-μικρά στην πλειονότητά τους.

Στις 95 οι μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v