Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Ηπιες μεταβολές για τα blue chips και τις τραπεζικές μετοχές, με τον τζίρο για άλλη μια συνεδρίαση σε χαμηλά επίπεδα. Ανοδική κίνηση για την Alpha Bank, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Ψάχνει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά, προς επιβεβαίωση η περιοχή των 630-625 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μία πρώτη αποτίμηση των εξαγγελιών Πάουελ για την τακτική της Fed, με τις ευρωπαϊκές αγορές σε αναζήτηση νέων επιπέδων ισορροπίας. Στη δε Φρανκφούρτη, αποτιμώνται τα αρνητικά νέα για τη γερμανική οικονομία, με τον DAX έως τις 13.055 μονάδες, αλλά με τα futures στη Wall Street στο «πράσινο», το πιθανότερο είναι πως θα απορροφηθεί η αρχική προσφορά.

Στον ρυθμό αυτό επιχειρείται να συντονιστεί -όσο αυτό είναι εφικτό- και το χρηματιστήριό μας. Με περιορισμένες πωλήσεις στην αρχή της συνεδρίασης, συνέχεια χθεσινών εντολών, πρώτη επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων (ημερήσια στις 630 μονάδες) και επιφυλακτική αναστροφή μετά τις 11:20. Σημείο της συνεδρίασης που ο ΓΔ πέρασε, έστω και οριακά, σε θετικό έδαφος, με αιχμή, κυρίως, τον τραπεζικό κλάδο και συν τω χρόνω με τη συνδρομή συγκεκριμένων blue chips.

Από τις 322,91 προς τις 330 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με οδηγό την Alpha Bank και αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Με τη δεύτερη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών για τη μετοχή βγαίνει αντίδραση προς το 0,55 ευρώ (2,44%). Στη λογική αυτή «ανέβηκε» στον Εκη επικαιροποιημένο διάγραμμα και τεχνική μέτρηση του ΔΤΡ, κλάδου που θα μπορούσε να διαμορφώσει θετικά την απόδοση μηνός Αυγούστου.

Στις τρέχουσες τιμές, η απόδοση για τον ΔΤΡ ξαναγυρίζει οριακά σε θετικό πρόσημο (0,32%). Συνακόλουθα, οριακά (0,06%) για τον ΓΔ και μειώνοντας την απώλεια για τον 25άρη στο 0,75%. Με λίγους αγοραστές και σε Εθνική, Eurobank, Πειραιώς. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει συνδρομή και από την πλευρά των blue chips. Μεικτές τάσεις για τα δεικτοβαρή, με μικρή υπερίσχυση των πωλητών σε ΟΤΕ (13,64), Τέρνα Ενεργειακή (11,90), Coca Cola/hbc (22,45), ΔΕΗ (3,93).

Στα περισσότερα οι αγοραστές έχουν μικρότερο ή μεγαλύτερο προβάδισμα. Με τη μετοχή της Mytilineos στα 7,78 ευρώ, της Viohalco στα 2,27, των ΕΛΠΕ στα 5,20, της Jumbo στα 14,72 ευρώ.

Με εναλλαγές προσήμου, η πρώτη ώρα συνεδρίασης, καθώς ο ΓΔ ξαναγύρισε οριακά χαμηλότερα, λόγω πωλήσεων σε ΟΤΕ και Coca Cola/hbc.

Στις 32/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών αλλά με 122 χωρίς μεταβολή.

Στα 3,3 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:40.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v