Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips

Προσπάθεια να επανέλθουν οι αγοραστές στο χρηματιστήριο, καθώς δοκιμάζονται τα όρια του Γενικού Δείκτη, στη ζώνη των 660 μονάδων. Διστακτικές ενέργειες των traders δείχνει ο περιορισμένος τζίρος. Ποιες μετοχές προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη, σε αναμονή της Fed η Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση ξεκίνησε με μερική κατοχύρωση θέσεων.

Στις 13.213 μονάδες, οριακά χαμηλότερα ο DAX, από τις 3.401, λίγο υψηλότερα τα futures του S&P500 και ο Γενικός Δείκτης σε διόρθωση αρχικά 0,49% για να ενισχυθεί αργότερα και να να δοκιμάζεται πέριξ των 660 μονάδων.

Με συναλλαγές και τζίρο χαμηλότερα των συνεδριάσεων Δευτέρας- Τρίτης, ένδειξη πως -τουλάχιστον- στην αρχή της οι traders είναι προσεκτικοί όσον αφορά στις πωλήσεις τους.

Χρηματιστηριακός παράγων συνεκτιμούσε την παράμετρο της πανδημίας, με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου νωρίτερα να συζητιούνται σε χρηματιστηριακά γραφεία.

Επισήμανση του παράγοντα, που μένει να φανεί εάν όντως επηρεάζουν ένα μέρος των βραχυπρόθεσμων παικτών. Ούτως ή άλλως, αφενός, η διστακτικότητα στις διεθνείς αγορές, αφετέρου, η εκτίμηση πως η υπέρβαση των 667 μονάδων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, εξηγούν τη στάση των επενδυτών.

Περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις και σε τραπεζικές και σε blue chips, όπως αυτές αποτυπώνονται στην ελεγχόμενη διόρθωση του ΔΤΡ προς τις 340 και του FTSE25 προς τις 1.585 μονάδες.

Σύμφωνα με την εικόνα στα πρώτα 45', η ροή εντολών δεν είναι πιεστική, η προσφορά απορροφάται, ενώ τα περιθώρια ανεκτής διόρθωσης αφήνουν περιθώριο για άλλες 5 μονάδες χαμηλότερα.

Σε ΔΕΗ και Mytilineos η μεγαλύτερη συναλλακτική αξία, δύο μετοχές που υπεραποδίδουν το τελευταίο διάστημα, δικαιολογώντας έτσι το «κλείδωμα» ενός μικρού μέρους θέσεων.

Λίγο χαμηλότερα αμφότερες, στα 5,08 και 8,80 ευρώ αντίστοιχα, αλλά με την όποια προσφορά να απορροφάται απρόσκοπτα.

Συνεχίζει υψηλότερα, με αγορές από «ισχυρά χέρια» η Fourlis, στα 4,42 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές για δεύτερη σερί συνεδρίαση. Θυμίζω τα 2 πακέτα που έγιναν χθες για 90 και 100 χιλιάδες μετοχές (στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης) ήταν στα 4,11 και 4,10 ευρώ. Ο νέος κάτοχός τους «γράφει» ήδη σημαντική υπεραξία.

Στα 13,63 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 8,455 του ΟΠΑΠ και στο 1,226 της Εθνικής σε όλες με πωλητές λίγο χαμηλότερα. Ενδεικτικές της στάσης/τάσης που διαμορφώνεται σε αυτό το διάστημα.

Από τη μεσαία κατηγορία, ξεχωρίζει η μετοχή του ΚΡΙ-ΚΡΙ, που με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου ενισχύεται περαιτέρω. Με άνοδο 2,67% στα 6,16 ευρώ, πριν λίγο.

Στις 30/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 112 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v