Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώνονται οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Αντεξαν στις αρχικές ρευστοποιήσεις οι δείκτες στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να ισορροπεί στις 660 μονάδες. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, πτώση για Πειραιώς. Βαρίδι για FT 25 η Coca Cola. Νέες εντολές αγοράς για ΔΕΗ.

Επιβεβαιώνονται οι στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά, με επιβεβαίωση των στηρίξεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι long θα επιχειρήσουν, και σήμερα, να κάνουν τη διαφορά.

Σε αναμονή Φρανκφούρτη, Παρίσι, με την προσοχή στραμμένη στη Νέα Υόρκη.

Με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριό μας, με συνέπεια ο ΓΔ να διορθώσει προς τις 658 μονάδες. Με συναλλαγές 4,4 εκατ. να πραγματοποιούνται συνολικά στα πρώτα 20' της συνεδρίασης, που είχαν περισσότερο διερευνητικό χαρακτήρα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως η αναγγελία της Apple (Apple Event) προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, που πιθανότατα να συμβάλει στη διαμόρφωση τάσης, ευρύτερα. Από 0,28% υψηλότερα και τις 3.381 μονάδες, πριν λίγο, τα συμβόλαια του S&P500, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συνεδρίαση απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και συστηματικότερη παρακολούθηση, μέχρις ότου διαφανεί η φορά των ΔΤΡ και FTSE25.

Ενα μέρος από τα 4,4 εκατ. (στις 10:50) θα πρέπει να αποδοθεί σε μερικό «κλείδωμα» εβδομαδιαίων θέσεων (θα μπορούσε να είναι από θεσμικούς διαχειριστές), που ωστόσο απορροφήθηκε χωρίς να χαθούν οι 1.580 μονάδες για τον FTSE25 και οι 340 για τον ΔΤΡ.

Παρ' όλα αυτά, είμαστε στην αρχή μίας συνεδρίασης που και μεταβλητότητα θα έχει και ευκαιρίες & παγίδες κρύβει, γι' αυτό θα ήταν πρώιμο να προδικάσουμε είτε το ένα είτε το άλλο ενδεχόμενο.

Με την αρχή της συνεδρίασης έγινε μία σημαντική κατοχύρωση θέσεων στα υψηλά, για τη μετοχή της Entersoft, πέρασαν δύο πακέτα για 90 και 100 χιλιάδες μετοχές της Fourlis στα 4,11 και 4,10 ευρώ, ενεργοποιήθηκαν και νέες εντολές αγοράς στη μετοχή της ΔΕΗ προς τα 5 (!) ευρώ, ενώ άλλαξαν χέρια περί τις 8 χιλιάδες τεμάχια στα υψηλά των 13,65 στη μετοχή του ΟΤΕ.

Η επάνοδος, από την πλευρά των πωλητών, με εντολές σε Jumbo, Mytilineos, Coca Cola, ΟΠΑΠ, είχαν ως συνέπεια την εκ νέου διόρθωση του ΓΔ προς τις 658 μονάδες. Εως τις 655/4 μονάδες η διόρθωση δικαιολογείται και σε ημερήσια μέτρηση, ενδεχόμενες χαμηλότερες τιμές χρειάζονται την προσοχή των long.

Στα 4,932 η μετοχή της ΔΕΗ, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, στα 4,20 ακολουθεί η Fourlis, στο 0,6054 η Alpha Bank, στα 15,86 η Jumbo, στα 13,61 ευρώ ο ΟΤΕ ακολουθούν.

Με αυξημένες συναλλαγές η μετοχή της Ικτίνος αντιδρά 3,11% στο 0,563 ευρώ, της Papoutsanis στα 2,19 ευρώ, περνά τα 4 ευρώ η Autohellas, στο 0,632 διαμορφώνεται η Intracom.

Στις 43/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 11:15, με τον τζίρο στα 7,3 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v