Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση προς τις 670 στο Χρηματιστήριο

Αφού απορρόφησε τις πιέσεις στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, η εγχώρια αγορά προσπαθεί να κινηθεί ακόμα υψηλότερα. Ισχυρά κέρδη για τη μετοχή της ΔΕΗ και της Φουρλής. Ανοδικά και η Lamda Development.

Κίνηση προς τις 670 στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, υπεραποδίδει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η συγκυρία, διεθνής και εγχώρια, διευκολύνει τις κινήσεις των long, με αποτέλεσμα από τις 13:45 και μετά να ενισχύεται η βραχυπρόθεσμη τάση, με τον Γενικό Δείκτη να «πιάνει» το... number of the beast. Στις 666 μονάδες, με την πλάστιγγα να κλίνει, και πάλι, προς τα blue chips και δη προς συγκεκριμένα, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της ΔΕΗ και δευτερευόντως των ΟΤΕ, Lamda Development, Viohalco κ.α.

Σε μία λογική προεξόφλησης και σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες της καλύτερης δυνατής συμμετοχής/παρουσίασής της στο πλαίσιο του 15ου Επενδυτικού Συνεδρίου (17-21 Σεπτεμβρίου, από την ΕΧΑΕ).

Πάνω από τις 1.600 μονάδες ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κατ' αρχάς ενθαρρυντική ένδειξη σύμφωνα με τη στόχευσή μας για τις 1.620 plus μονάδες σε «κλείσιμο» εβδομάδας και επίπεδο μετακύλισης θέσεων την Παρασκευή, στο triple witching.

Στην περιοχή των 345 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, για την κατ' αρχάς προοπτική αλλαγή τάσης απαιτείται η πειστική υπέρβαση των 360 μονάδων. Αδύναμο σημείο για τη long τάση του ΔΤΡ η μερική ρευστοποίηση θέσεων από την πλευρά «Α/Κ μετοχικών εσωτερικού» τακτική, που -πλέον- γίνεται καθ' έξιν από θεσμικούς διαχειριστές. Στα λόγια, κατά τ' άλλα και θεματοφύλακες της επενδυτικής ιδέας...

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, ικανοποιητικός ο τζίρος και ενθαρρυντική ένδειξη ένας τελικός κοντά στα χθεσινά των 60 εκατ.

Ο συνδυασμός των εξελίξεων, εκτός και εντός συνόρων, η επιβεβαίωση των στηρίξεων (στο πρώτο ήμισυ της συνεδρίασης) είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και άλλων traders αλλά και επενδυτών. Επιτέλους, κάτι δείχνει να κινείται, με τα blue chips να κάνουν τη διαφορά -και αυτή την εβδομάδα- και τον τραπεζικό κλάδο να χρειάζεται το κάτι παραπάνω για την αλλαγή τάσης.

Νέες τιμές-στόχοι από τη Eurobank Equities, σύμφωνα με τον Γιώργο Α. Σαββάκη, καλωσορίζει τις προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη ο ESM, δια στόματος του επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Fourlis και Mytilineos, Lamda Development, Eurobank, ΟΠΑΠ και Jumbo η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. Κορυφαία μετοχή σε συναλλαγές και απόδοση η ΔΕΗ, με τη διοίκηση να ετοιμάζει την παρουσίασή της στους ξένους, με αποτίμηση -πλέον- στο 1,2 δισ. ευρώ.

Με αγοραστές στον ΟΤΕ, στα 13,74 και προς τον δρόμο για τα 14 plus, στα 4,27 η Fourlis με ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο (και με πακέτα), στα 8,955 η Mytilineos «βλέποντας» πάνω από τα 9 ευρώ, στα 5,77 η Lamda Development.

Από τις μετοχές της μεσαίας κατηγορίας ξεχωρίζει η ισχυροποίηση της αντίδρασης της Autohellas, υψηλότερα των 4 ευρώ, η κίνηση τίτλων όπως Ικτίνος, Avax, Profile, Intrakat.

Στα 28,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών, λίγο πριν τις 15:00. Με 57 μετοχές στο «πράσινο».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v