Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Λεπτές ισορροπίες μεταξύ αγοραστών-πωλητών

Ράλι για τη μετοχή της Ελλάκτωρ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Συνεχίζουν ανοδικά η ΔΕΗ και η Φουρλής. Πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών. Περιορισμένος έναντι των προηγούμενων ημερών ο όγκος συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Λεπτές ισορροπίες μεταξύ αγοραστών-πωλητών

Συντηρείται η άνοδος στα ευρωπαϊκά, από 0,48% υψηλότερα και τις 3.412 μονάδες παραπέμπουν τα futures του S&P500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια υπέρβασης των 666 μονάδων.

Η επιβεβαίωση των στηρίξεων, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς βγήκε στα πρώτα 45' της συνεδρίασης σε συνδυασμό με το στοίχημα προεξόφλησης στη μετοχή της ΔΕΗ δίνει ρυθμό στις κινήσεις των traders. Με αποτέλεσμα, το «γύρισμα» τόσο συγκεκριμένων blue chips όσο και βασικών δεικτών.

Πρώτη η μετοχή της ΔΕΗ σε συναλλακτικότητα, με τον τίτλο της Mytilineos να ακολουθεί -προς επίρρωση της μετακίνησης του επενδυτικού βάρους των traders και επενδυτών προς εισηγμένες αυτής της κατηγορίας, πέραν του τραπεζικού κλάδου.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, χαμηλότερα των προηγούμενων δύο ημερών, ενδεικτικά της επιφυλακτικότερης στάσης που τηρούν (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες. Με φειδώ η προσφορά, ελεγχόμενο το «κλείδωμα» μέρους των επενδυτικών θέσεων -από την αρχή της συνεδρίασης-, ισορροπημένη η απορρόφηση από τους αγοραστές. Αποτέλεσμα; Η κίνηση του FTSE25 προς τις 1.600 μονάδες και του ΔΤΡ προς τις 345 μονάδες.

Σε ΔΕΗ και Mytilineos η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, σε Alpha Bank, OTE, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

Πέραν της ΔΕΗ με τη... φρενήρη αντίδρασή της, της επαναφοράς της Mytilineos, το βραχυπρόθεσμο trading εστιάζεται σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ (μετά τις σημερινές ανακοινώσεις) και Fourlis. Ραγδαίες οι εξελίξεις στον κατασκευαστικό όμιλο, «ισχυρά χέρια» τοποθετήθηκαν χθες από τα 4,10-4,11 ευρώ, ενόψει και της παρουσίασης σε funds και θεσμικούς στο πλαίσιο του 15ου Επενδυτικού 3ημέρου της ΕΧΑΕ.

Οπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η περίπτωση της ΔΕΗ, το μάζεμα στον ΟΤΕ, η σημαντική ενίσχυση της Mytilineos, τα καλά αποτελέσματα εταιρειών όπως η Jumbo αλλά και το ΚΡΙ-ΚΡΙ, σε συνδυασμό με την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στα... χαμηλά της αγοράς, έχουν πετύχει να «ξαναζωντανέψουν» κάπως το μέχρι πρόσφατα υποτονικό κλίμα, να δημιουργήσουν μόχλευση και να διαμορφώσουν τάση, έστω σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του ταμπλό. Αρκεί; Προφανώς και όχι, είναι ωστόσο μία αρχή, μία ένδειξη και πιθανότατα πρόκριμα για τη συνέχεια.

Ισοπαλία για ανοδικές/πτωτικές, με 43 σε κάθε πλευρά. Και μεγαλύτερη απόδοση, πέραν των μετοχών του δείκτη, για Reds, Epsilon Net, Forthnet, Performance, Profile, Lykos, Cenergy κ.α.

Στα 15,9 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 13:30.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v