Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κινήσεις αντοχής στη ζώνη των 660 μονάδων

Προσπάθεια επιβεβαίωσης στηρίξεων στο χρηματιστήριο, με μερική κατοχύρωση θέσεων. Πιέσεις στις τράπεζες. Σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank και Mytilineos η μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα. Αγοραστές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ και Mytilineos, πωλητές στις άλλες δύο.

Χρηματιστήριο: Κινήσεις αντοχής στη ζώνη των 660 μονάδων

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, οριακά χαμηλότερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Περισσότερο σε συνεδρίαση συντήρησης παρά τοποθετήσεων η σημερινή, με τον Γενικό Δείκτη σταθεροποιητικά στην περιοχή των 660 μονάδων, όπου και η μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης. Αρκεί να επιβεβαιωθεί σαν στήριξη σε «κλείσιμο» στην αυριανή συνεδρίαση.

Στα μεγέθη των τελευταίων συνεδριάσεων οι συναλλαγές, ο τζίρος παραπέμποντας σε αλλαγή θέσεων, με μερικό «κλείδωμα» υπεραξιών σε τοπικά υψηλές τιμές και περιορισμένης έκτασης αγορές.

Σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank και Mytilineos η μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα, με αγοραστές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ και Mytilineos και πωλητές στις άλλες δύο.

Στις 1.580 μονάδες ο FTSE25, στις 327 ο Δείκτης Τραπεζών με τον πολύπαθο κλάδο να «μετρά» μεν κέρδη 2,09% αλλά τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης με 3,46% να διατηρεί το προβάδισμα που έχουν τα blue chips από την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές στο μείον, τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη στο «κόκκινο" και τη δική μας, να υπεραποδίδει, η μερική κατοχύρωση θέσεων θεωρείται απολύτως φυσιολογική. Και αναμενόμενη, όπως προϊδεάζαμε από το προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Συναλλαγές 2,5 εκατ. μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με σημαντικό μέρος trading εντολών και συνέχιση της αντίδρασης έως το 1,526 ευρώ, νωρίτερα. Απόδοση έως και 56% σε διάστημα εβδομάδας, αποτέλεσε μία από τις αφορμές για αφύπνιση του βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος. Τουλάχιστον συνέβαλε στη διαμόρφωση τάσης, μόχλευσης και για άλλες μετοχές του κλάδου, προδιαθέτοντας για ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Εως τα 13,65 ευρώ οι εντολές στη μετοχή του ΟΤΕ, έως τα 8,87 στη Mytilineos, δύο από τα top picks των funds, και στο επίκεντρο των funds στο επενδυτικό 3ήμερο της ΕΧΑΕ.

Κινητικότητα και σε Viohalco στα 2,65, σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6,55, δευτερευόντως σε ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Lamda Development, Τέρνα Ενεργειακή.

Υποτονικό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές, με μόνη την Πειραιώς στο συν (1,195) και μεγάλες απώλειες σε Alpha Bank (0,5758), Eurobank (0,392).

Με αγοραστές σε Avax, Intrakat, Τεχν. Ολυμπιακή αλλά και Autohellas, Cenergy από τις μετοχές του FTMidCap.

Υπερισχύουν οι πωλητές, σε 46, έναντι των αγοραστών, σε 39 μετοχές.

Στα 25,2 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 14:45.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v