Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με τζίρο αλλά χωρίς κατεύθυνση

Το rebalancing, το triple witching και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Αντίρροπες δυνάμεις κρατούν καθηλωμένους τους βασικούς δείκτες της αγοράς. Ανοδική κίνηση για τη MIG.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με τζίρο αλλά χωρίς κατεύθυνση

Σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρωπαϊκά, ανάλογη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και ημέρα «τριπλής λήξης» στα Παράγωγα, σε αναμονή για rebalancing, εν μέσω Roadshow αλλά και επιχειρηματικών εξελίξεων. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως θα παρέμβει ο πρωθυπουργός για το πρόβλημα του κορωνοϊού. Συνεπώς ημέρα μεστή, με traders και επενδυτές να κινούνται στον ρυθμό όλων αυτών, με αποτέλεσμα την αρκετά ισορροπημένη εικόνα της αγοράς, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Ο Θανάσης Σταυρόπουλος και ο Γιώργος Α. Σαββάκης μάς αναλύουν επαρκέστατα τα περί rebalancing και 3ήμερου Επενδυτικού Συνεδρίου της ΕΧΑΕ, με κύριο θέμα, όμως, της ημέρας τη σφήνα του CVC στη... σφήνα των τραπεζών για τη Vivartia.

Είναι σημαντικό, σημείωνε χρηματιστηριακός παράγων, πως μετά από άπνοια εβδομάδων, μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα «σκάνε» ειδήσεις που διαμορφώνουν προϋποθέσεις για trading και μόχλευση όχι μόνο για τις άμεσα εμπλεκόμενες εισηγμένες αλλά ευρύτερα σε ένα τμήμα της αγοράς. Προεξοφλεί, δε, πως είναι θέμα ημερών, λίγων εβδομάδων, να προκύψουν και άλλες τέτοιες κινήσεις σε άλλους κλάδους, τομείς δραστηριότητας.
Με αυτά, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται πέριξ των 665 με σημείο αναφοράς (και stop σε ωριαίο) τις 655 μονάδες, με αναλυτικότερη «μέτρηση» πριν λίγο στον Εκηβόλο.

Στα 6,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 11:30, αρκετά χαμηλότερα από τον μέσο όρο εβδομάδας (κάτι λιγότερα των 50 εκατ.). Αρκετά νωρίς, βέβαια, ακόμη και με triple witching και rebalancing, για τη συνέχεια. Με τη βεβαιότητα πως δεν θα πλήξουμε. Στις 1.589 μονάδες ο FTSE25, στις 328 ο Δείκτης Τραπεζών, με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα για τη μετοχή της MIG. Με συναλλαγές σχεδόν 11 εκατ. αντιδρά έως 12% στο 0,0545 ευρώ. 

Σε Eurobank, Alpha Bank, ETE, ΟΠΑΠ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ επίσης αυξημένες συναλλαγές όπως και σε τίτλους των Πειραιώς, ΟΤΕ, Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Θα σταθώ στις 2 τελευταίες, καθώς άνοιξε ο δρόμος για καζίνο στο Ελληνικό, μετά την απόρριψη της προσφυγής της Hard Rock από το ΣτΕ. Αναλυτικά οι εξελίξεις στο ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια. Στα 5,92 η μετοχή της Lamda Development, στα 6,84 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τις 33 μετοχές με θετικό πρόσημο, ξεχωρίζουν Κέκροψ, Attica Bank, ElvalHalcor, Qual, Avax, Πετρόπουλος κ.ά. Με πωλητές 44 μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v