Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σπάνε» στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Ισχυρές πιέσεις στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση άνω του 3%. Στις τραπεζικές μετοχές και την Coca Cola επικεντρώνονται οι πωλητές. Αντοχές από Ελλάκτωρ, θετική κίνηση για ΟΛΠ, Πλαστικά Θράκης.

«Σπάνε» στηρίξεις στο Χρηματιστήριο

Με σημαντικές απώλειες τα ευρωπαϊκά, προς το 2% και τις 645 μονάδες ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κορωνοϊός, τράπεζες «ρίχνουν» τα χρηματιστήρια από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο.

Στο «κόκκινο» τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη.

Και στην Αθήνα, με το καλημέρα ρευστοποιήσεις (κυρίως) από την πλευρά traders και όσων σε αυτά τα επίπεδα τιμών «γράφουν» θετική απόδοση, σε διάστημα εβδομάδας.

Ωστόσο τόσο η ροή των εντολών όσο και η σχέση πώλησης - αγοράς παραπέμπουν σε μία προσπάθεια διαχείρισης της διόρθωσης. Τουλάχιστον στα πρώτα 25' της συνεδρίασης, οπότε η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 2,1 εκατ. ευρώ. Τζίρος λογικός σε σχέση με τις αγορές, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Δευτέρας-Πέμπτης αλλά και όσες τοποθετήσεις έγιναν από τα χαμηλά της Παρασκευής.

Απολύτως φυσιολογική συνεπώς η άμυνα, με πρώτη περιοχή στήριξης τις 645 για τον ΓΔ, τις 1.545 για τον FTSE25 και τις 315 μονάδες για τον ΔΤΡ. Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η κατ' αρχάς άμυνα στην πρώτη ζώνη στηρίξεων, περιοχές όπου ενεργοποιήθηκαν και λίγες αγορές.

Σε Lamda Development, Εθνική, ΔΕΗ, Coca Cola/hbc και ΟΤΕ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Με πωλήσεις και short θέσεις έως και τα 21,21 ευρώ για την CC/hbc, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διαμορφωθεί κόντρα τάση. Πόσο μάλλον που σχεδόν αντανακλαστικά βγήκαν πωλητές και σε ΟΤΕ (13,53), ΔEH (4,998), ΟΠΑΠ (8,315 ευρώ).

Ελεγχόμενες πωλήσεις σε Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo, αλλά και αγορές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ.

Επίσης κόντρα κίνηση για «μετοχές επικαιρότητας» με αγορές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,372), Πλαστικά Θράκης (2,20 με 8,91%), με αφορμή τα θεαματικά αποτελέσματα πρώτου 6μήνου.

Στις 26/44 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 106 χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v