Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Προς τα κρίσιμα επίπεδα των 655 μονάδων υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πωλητών. Κλειδώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη οι επενδυτές. Κίνηση υψηλότερα για Lamda, ΟΤΕ, Σαράντη.

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, διορθώνει προς τις 655 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέτριες οι συναλλαγές, νωρίτερα -πριν τη διαδικασία δημοπρασιών στα ΣΜΕ του δείκτη-, 
με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις από την πλευρά, κυρίως, βραχυπρόθεσμων παικτών.

Σημείο αναφοράς οι 655 μονάδες -stop σε ωριαίο, όπως σημειώσαμε από νωρίς στον Εκη-, με εμφανείς τις πωλήσεις προκειμένου να «κλειδωθεί» μέρος των εβδομαδιαίων αποδόσεων.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 658,42 μονάδες, η απόδοση είναι στο συν 3,72% σε μέτρηση εβδομάδας. Στο 3,33% για τον FTSE25, στα επίπεδα των 1.577,72 μονάδων, στο 1,95% για τον Δείκτη Τραπεζών, στις 323,60 μονάδες.

Αυτά στις 14:45 και χωρίς σημαντική διαφοροποίηση στα συμβόλαια τρέχοντος και επόμενου μηνός. Στα 440 τα ΣΜΕ λήξης με discount 0,77%, με άλλα 95 στην προσεχή σειρά, επίσης με discount 0,68%, παραπέμποντας μάλλον σε επιφυλακτική στάση traders και επενδυτών, για τη συνέχεια.

Το ενδεχόμενο της σταθεροποίησης και ολιγοήμερης συσσώρευσης ήταν το πιθανότερο, με μερίδα αναλυτών και επαγγελματιών να το προεξοφλεί μετά την καταγραφή «τοπικής κορυφής» στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Μένει όμως να επιβεβαιωθεί σε «κλείσιμο» εβδομάδας και μετά τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν προς το τέλος της συνεδρίασης, οπότε αναμένεται να περάσουν αρκετές προσυμφωνημένες πράξεις.

Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Lamda Development, Motor Oil, ΔΕΗ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, σήμερα δεύτερη ημέρα του 15ου Επενδυτικού 3ημέρου της ΕΧΑΕ. Σε Alpha Bank, ETE, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ συμπληρώνουν τη 10άδα, ενώ έχει υποχωρήσει -στη σχετική κατάταξη- η μετοχή της MIG.

Περισσότεροι οι πωλητές αλλά όχι σε βάθος μεγαλύτερο του 2,70% και αυτό αφορά τις τραπεζικές Eurobank, Αlpha Βank, με τη δεύτερη να εμφανίζει σταθερά απογοητευτική -τεχνικά- διαγραμματική εικόνα.

Αντιθέτως στα blue chips, στην πλειονότητά τους, οι πωλητές προσέχουν τις τιμές, με τους αγοραστές να απορροφούν την προσφορά λίγο χαμηλότερα.

Ενδεικτικά στα 8,44 για τον ΟΠΑΠ, στα 11,52 για τη ΜΟΗ, στα 5,07 ευρώ για τη ΔΕΗ.

Επάνοδος των αγοραστών και υπερίσχυσή τους έως τα 13,83 ευρώ, συνέχεια και στη Lamda Development, στα 5,84 ευρώ.

Στο 1/2 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με το όποιο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται για μετά τις 17:00.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v