Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Διστακτική άνοδος για Γενικό Δείκτη

Κίνηση υψηλότερα σε στενό εύρος για τους βασικούς δείκτες, με το κλίμα διεθνώς να «διευκολύνει». Μικρά κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές. Ανοδος για OTE, Coca Cola, διορθώνουν χαμηλότερα Viohalco και Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Διστακτική άνοδος για Γενικό Δείκτη

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, μικρό προβάδισμα των αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 640-650 μονάδων.

Η συντήρηση της τάσης στα futures στη Νέα Υόρκη διευκολύνει βραχυπρόθεσμους παίκτες και επενδυτές να κινηθούν λίγο υψηλότερα.

Χαρακτηριστικό το ποσοστό 0,50%, με το οποίο ενισχύεται ο DAX στη Φρανκφούρτη, «δείχνουν» τα συμβόλαια του S&P500 στη Νέα Υόρκη αλλά και ο ΓΔ στην Αθήνα.

Επιφυλακτικές οι εντολές πωλητών και αγοραστών, όπως αυτό αποτυπώνεται σε συναλλακτικότητα/τζίρο στα κύρια ευρωπαϊκά, του δικού μας χρηματιστηρίου συμπεριλαμβανομένου.

Από τις 644,41 μονάδες το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με σταθεροποίηση του δείκτη σε ένα στενότατο εύρος, μόλις 3 μονάδων, ενδεικτικό και αυτό της διστακτικής στάσης (κυρίως) των traders.

Μικρή άνοδος για τραπεζικές και blue chips, με τον ΔΤΡ στην περιοχή των 310 και τον FTSE25 στις 1.533 μονάδες.

Συναλλαγές μέτριες, ανάλογος τζίρος χαμηλότερα του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας (40 plus εκατ.), χωρίς πακέτα, προσυμφωνημένες συναλλαγές. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν προχώρησε η διάθεση πακέτου μετοχών της Profile, όπως περίμενε η αγορά. Για το συγκεκριμένο θα υπάρξει ενημέρωση άμεσα, με το που θα γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή.

Σταθερά σε blue chips, μετοχές-σηματωρούς η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, με ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ στην πρώτη 3άδα, την Alpha Bank να... παρεμβάλλεται και να ακολουθούν ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Lamda Develοpment, μετά οι Eurobank και Motor Oil, ETE, Coca Cola, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή να έπονται.

Ενδιαφέρουσα η «σφήνα» της μετοχής του ΟΛΠ, με τους αγοραστές 0,46% υψηλότερα, στα 17,64 ευρώ.

Με αγοραστές, λιγότερους στον ΟΤΕ (12,49), περισσότερους στην Coca Cola (21,70), δηλαδή τις 2 «βαρύτερες» του ΓΔ (περίπου 20%), διευκολύνοντας έτσι τους αγοραστές.

Φυσιολογική, αναμενόμενη η μικρή διόρθωση για τη μετοχή της Mytilineos (τρίτης βαρύτερης), αλλά όχι χαμηλότερα των 9,84 ευρώ. Τεχνικά αυτό ενισχύει την τάση υπέρβασης των 10 προς τα 10,20-10,25 ευρώ.

Στα 4,67 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ, με τη χρηματιστηριακή της ΟΡΤΙΜΑ να θέτει αρκετά υψηλότερα την τιμή-στόχο. Στα 10,22 με πωλητές η Motor Oil.

Στο 2/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τη MIG με 4,55%, τα Πλαστικά Θράκης με 3,46%, τον Κέκροπα με 2,47% και με ποσοστό μεγαλύτερο του 2% για Εβροφάρμα, Ιλυδα, ΚΑΙΡΟΜΕΖ, Ιατρικό, Mevaco.

Στα 4,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v