Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπία και κατοχύρωση θέσεων στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 630 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με μικρά κέρδη παρά το «κλείδωμα» βραχυπρόθεσμων θέσεων. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες, άνοδος για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, υποχωρούν σήμερα Coca Cola, Viohalco.

Ισορροπία και κατοχύρωση θέσεων στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, μεικτές τάσεις σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο, με αγορές το ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις 3.388 μονάδες, λίγο χαμηλότερα τα futures στη Wall Street, την ώρα που στην Ευρώπη επικρατεί προβληματισμός από την εξέλιξη της πανδημίας.

Προσεκτική συνέχεια στις χθεσινές αγορές στο χρηματιστήριό μας, με εντολές αξίας 2,3 εκατ., φθάνει ο Γενικός Δείκτης έως τις 636,97 μονάδες. Στα πρώτα 20' με εμφανή την πρόθεση να κατοχυρωθεί βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα σε καλύτερες τιμές.

Στις 640 μονάδες, ένα πρώτο σημείο που θα πρέπει να υπερβούν οι long, αν και περισσότερο θα πρέπει να προσεχθούν τα μετόπισθεν, στην περίπτωση που «γυρίσει» χαμηλότερα ο DAX και τα συμβόλαια του S&P500. Οι 630 μονάδες μπορεί να μας φανούν χρήσιμες για στήριξη (σε ημερήσιο).

Με στοχευμένες εντολές στη μετοχή της ΔΕΗ και άνοδο της τιμής έως τα 5,37 ευρώ, τα πρώτα 15' και με αυξημένες συναλλαγές. Πιθανότατα θα πρόκειται για μερική κατοχύρωση θέσεων, συνεκτιμώντας πως το «υψηλό ημέρας» αντιστοιχεί στην «κορυφή» του Οκτωβρίου 2015.

Θεαματική επαναφορά, με σημαντικές υπεραξίες, σε δύο φάσεις. Η πρώτη από τα χαμηλά Μαΐου 2019 (1,99 ευρώ), η δεύτερη μετά το... κραχ Μαρτίου-Απριλίου φέτος και τα 2,65 ευρώ που είχε διορθώσει τον Απρίλιο.

Ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το εύλογο του να «κλειδωθεί» μέρος αποδόσεων, σε μία δύσκολη -επενδυτικά- περίοδο.

Εμφανής, όμως, και σε άλλες μετοχές, με πωλητές vs αγοραστών να διαμορφώνουν τιμές λίγο υψηλότερες, λίγο χαμηλότερες των χθεσινών. Το πιθανότερο στη λογική της... ΔEH καθώς και σε άλλα blue chips τα τρέχοντα επίπεδα προσφέρονται για μερική κατοχύρωση.

Αναλυτικότερα, με τον ΟΤΕ έως τα 12,82 ευρώ, νωρίτερα, η απόδοση είναι στο 1,52% σε διάστημα εβδομάδας. Με τη μετοχή της Mytilineos έως τα 9,64 ευρώ, διαμορφώνεται απόδοση 5,65% στο ίδιο διάστημα.

Ανάλογη εικόνα και για ΟΠΑΠ, Jumbo, Viohalco κ.α. Ειδικότερα για την τελευταία, μετά τη θεαματική αντίδραση έως τα 3,055 ευρώ, η θετική μεταβολή ήταν της τάξεως του 19,60%, πάντα σε εβδομαδιαίο. Διόλου άσχημη.

Συνεπώς, από τη -μέχρι τώρα- εξέλιξη της συνεδρίασης (με τη συμπλήρωση, σχεδόν, της πρώτης ώρας) θα λέγαμε πως επιχειρείται φυσιολογική μερική κατοχύρωση θέσεων, συνεκτιμώντας την τάση στα ξένα χρηματιστήρια.

Στο εύρος των 630-640 μονάδων για τον ΓΔ η διακύμανση, με τον FTSE25 στις 1.510 να υπεραποδίδει σε σχέση με τον ΔΤΡ, που παραμένει χαμηλότερα του ορίου των 300 μονάδων.

Σε ΟΤΕ, ΔEH, ΟΠΑΠ και Mytilineos ο μεγαλύτερος τζίρος, ενώ πολύ υψηλά διαμορφώνεται για το Cairo/Eurobank (ΚΑΙΡΟΜΕΖ) που διαγράφει ακραίες διακυμάνσεις.

Εβδομο στη σχετική κατάταξη, καθώς καθημερινά πραγματοποιείται πλήθος intraday εντολών/συναλλαγών.

Χωρίς μεταβολή για 101 μετοχές, στις 37/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v