Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πρώτος στόχος η διαφύλαξη των κεκτημένων

Η επιστροφή της αγοράς πάνω από τις 640 μονάδες και οι προσδοκίες για τη συνέχεια. Νότες αισιοδοξίας δημιουργεί η αφύπνιση των τραπεζικών μετοχών, αλλά προβληματίζει η βραχυπρόθεσμη εικόνα στα μεγάλα χρηματιστήρια.

Χρηματιστήριο: Πρώτος στόχος η διαφύλαξη των κεκτημένων

Επέστρεψαν, με ανατροπή, οι πωλητές στη Wall Street, σε αναμονή βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγοραστές vs πωλητών θα δώσουν «μάχη» στα επίπεδα των 640-650 μονάδων.

Η αιφνιδιαστική εντολή Τραμπ να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο «πακέτο» ρευστότητας ανατρέπουν τα δεδομένα, δίνουν προβάδισμα στους short και νέα τροπή στην «αγορά των αγορών», στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Εύλογη η προσοχή στο πώς θα αντιδράσουν Φρανκφούρτη, Παρίσι, ποια στάση θα κρατήσουν οι βραχυπρόθεσμοι αγοραστές των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων στο χρηματιστήριό μας, μετά και το χθεσινό «κλείσιμο» του ΓΔ στις 644,35 μονάδες. Συνεκτιμώντας την επιστροφή των τραπεζικών, με αντίδραση 5,44% στις 310,84 και τη σταθερή στήριξη των blue chips, με τον δείκτη στο 1,83% και τις 1.534,89 μονάδες.

Σημειωτέον πως η χθεσινή αντίδραση προς τα «τοπικά υψηλά» πραγματοποιήθηκε με ενίσχυση συναλλαγών και κινητικότητα κυρίως για την Εθνική. Αυξημένες συναλλαγές, μεγαλύτερη αντίδραση, στο 1,15 με 8,24%. Περισσότερες συναλλαγές για την Alpha Bank, αλλά με 2,77% στο 0,52 ευρώ. Θα φανεί σήμερα εάν για τον ΔΤΡ θα υπάρξει συνέχιση προς τις 320 plus ή διολίσθηση/επιβεβαίωση των 300 μονάδων.

Επιλέγεται ανάδοχος για το καζίνο στο Ελληνικό, σημείωνε νωρίτερα ο Φώτης Κόλλιας, με το «άνοιγμα» της προσφοράς της κοινοπραξίας Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στα 6,52 με 1,72% χθες η μετοχή. Συνέχιση της κινητικότητας στον κατασκευαστικό κλάδο, με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,49 ευρώ (1,09%), στο 1,33 (2,31%) η Intrakat, στο 0,43 (0,12%) η Avax.

Κινητικότητα και στα telecoms (και λόγω 5G), στα 12,67 (-0,24%) ο ΟΤΕ, στο 0,37 (3,93%) η Forthnet. Οπως επίσης σε κλάδους τροφίμων/ειδών διατροφής/εστίασης, εμπορίου, καλλυντικών, με όσα αυτά μπορεί να σημαίνουν (με εμφανή την αποτύπωσή τους, ήδη, και στο χρηματιστηριακό ταμπλό) για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Το monitoring σε Fourlis, Sarantis, Papoutsanis και έπεται συνέχεια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v