Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Λεπτή ισορροπία στα όρια των 650 μονάδων

Αναζητά κατεύθυνση η αγορά. Η θετική εβδομαδιαία απόδοση του Γενικού Δείκτη ανοίγει την όρεξη για μερικό «κλείδωμα» θέσεων, σε εγχώριους διαχειριστές κυρίως. Προσπάθεια αντίδρασης της ΤΙΤΑΝ. Εκπληξη της ημέρας η AVAX. Μικρός όγκος συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Λεπτή ισορροπία στα όρια των 650 μονάδων

Οριακά θετικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο συν τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικό ρυθμό.

Εκτός, στο επίκεντρο οι διαβουλεύσεις για το νέο «πακέτο» ρευστότητας στην οικονομία των ΗΠΑ. Προ ολίγου τα συμβόλαια του S&P 500 από 0,46% υψηλότερα και τις 3.450 μονάδες.

Εντός, διάθεση υπάρχει, σε συνέχεια των τελευταίων δύο ενθαρρυντικών συνεδριάσεων, ωστόσο τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και με τον Γενικό Δείκτη η απόδοση του 3,61% θα οδηγήσει (κυρίως) εγχώριους διαχειριστές στο μερικό «κλείδωμα» θέσεων.

Τι είχες, Γιάννη, τι είχα πάντα, καθώς η συγκεκριμένη τακτική ακολουθείται σταθερά εδώ και εβδομάδες (κυρίως) από «μετοχικά εσωτερικού». Στη συγκεκριμένη αγορά (των αμοιβαίων) συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η μείωση των συνολικών απωλειών (έτους), με την αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων στα 7,372 δισ. (σύμφωνα με τον Κώστα Σιαμπράκο). Εύλογα, συνεπώς, ανά θετική εβδομάδα κατοχυρώνεται μέρος των θέσεων σε «καλάθια μετοχών» που έχουν υπεραποδώσει. Τακτική που όμως λειτουργεί σαν ένα από τα «φρένα» στην όποια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των δεικτών.

Ας είναι. Στις 645-650 μονάδες το εύρος διακύμανσης για τον ΓΔ, από τις 316 περί τις 4 μονάδες χαμηλότερα ο ΔΤΡ και στις 1.539 ο FTSE25, με μικρότερες απώλειες έναντι των τραπεζικών, επανέρχεται με premium.

Σε 4+1 μετοχές του δείκτη και της μεσαίας κατηγορίας, η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα και την Alpha Bank έκτη -πρώτη από τις τραπεζικές- να ακολουθεί. Και με Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, ETE και Πειραιώς να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Αναλυτικότερα, αυξημένες συναλλαγές και προσπάθεια αντίδρασης στη μετοχή της ΤΙΤΑΝ (με αφορμή και τις αναλύσεις των ξένων οίκων), έως τα 11,60 ευρώ νωρίτερα.

Στα 9,995 η Motor Oil με νέες πωλήσεις, στα 12,57 με οριακή υπερίσχυση των αγοραστών ο ΟΤΕ, στα 5,52 με ελαφρύ προβάδισμα οι πωλητές στη ΔΕΗ και η... έκπληξη της ημέρας, AVAX στην πέμπτη θέση. Σε συνέχεια της χθεσινής υπεραπόδοσης και με αυξημένο τζίρο, σήμερα, έως το 0,523 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όσους αναφέρονταν σε γενικότερη μόχλευση των μετοχών/εισηγμένων του κατασκευαστικού κλάδου. Μάλιστα, η οριακή διόρθωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,539 ενισχύει την εκτίμηση πως εξελίσσεται μετακύλιση ρευστότητας από τη μία στην άλλη, πιθανόν με γνώμονα (και) τις εξελίξεις στο μέτωπο του διαγωνισμού για τη Γραμμή 4.
Στις 37/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 115 χωρίς μεταβολή.

Μεγαλύτερο ποσοστό εκτός από την AVAX, για το ΚΑΙΡΟΜΕΖ, την Intrakat, την Byte και τις Παπουτσάνη, Ικτίνο, Πλαστικά Θράκης.

Στα 3,95 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v