Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση άνευ τζίρου στο Χρηματιστήριο

Αντέχουν οι στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί στα όρια των 585 μονάδων. Στον ΟΤΕ ποντάρουν οι αγοραστές. Πιέσεις στο τραπεζικό ταμπλό, με θετική εξαίρεση την Πειραιώς. Στο «πράσινο» Motor Oil, Μυτιληναίος. Χαμηλός ο τζίρος.

Πτώση άνευ τζίρου στο Χρηματιστήριο

Διορθώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο «κόκκινο» τα futures στη Wall Street.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, επιχειρείται ψυχραιμότερη διαχείριση της κρίσης.

Σε lockdown από αύριο η χώρα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για κοινωνία, οικονομία, επιχειρηματικότητα, συνακόλουθα για το χρηματιστήριό μας. Από τη μέχρι τώρα αντίδραση της αγοράς φαίνεται πως σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ο δεύτερος καθολικός περιορισμός είχε προεξοφληθεί και, εν μέρει, αποτιμηθεί και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Εως τις 583,55 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, επιβεβαιώνοντας σήμερα (και χθες) την περιοχή στήριξης (χαμηλά συνεδρίασης Δευτέρας στις 567,14 μονάδες), στις 1.375 (-0,87%) ο FTSE25, στις 243 (-1,43%) ο ΔΤΡ και οριακά θετικός στις 880 μονάδες ο FTMidCap.

Κίνηση... παραμονής εορτών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, απίστευτη (υποθέτω και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα), με παράγοντες της αγοράς να σημειώνουν πως αν μη τι άλλο θα γίνουν τζίροι σήμερα, με όσες «ανάσες» μπορεί να δώσει αυτό για την πολύ δύσκολη συνέχεια, που ακολουθεί. Ωστόσο είναι ένα γεγονός, θα δείξει.

Στο χρηματιστήριο η αξία συναλλαγών νωρίτερα (*) επιβεβαίωνε την επιφυλακτικότητα βραχυπρόθεσμων και μη επενδυτών, με την προσοχή να επικεντρώνεται στις λίγο ως πολύ συνήθεις επιλογές. Με μεικτές τάσεις, με εμφανές πλεονέκτημα των πωλητών, αλλά με λελογισμένη προσφορά σε σχετικά ικανοποιητικές τιμές, χαμηλότερα, για τους αγοραστές.

Στα blue chips η εστίαση των επενδυτών, με την Αlpha Βank στην έβδομη θέση της σχετικής κατάταξης. ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, Mytilineos, Jumbo, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Coca Cola, Cenergy, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.

Πιέσεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ, έως 2,48% χαμηλότερα, στα 7,285 ευρώ. Στο 5,20% η απόδοση για τη μετοχή, σε διάστημα εβδομάδας.

Με αγοραστές στον ΟΤΕ έως τα 12,52 ευρώ νωρίτερα, με πωλητές σε ΔΕΗ (5,02), με αγοραστές σε Motor Oil (8,02), Mytilineos (9,70).

Στα 12,83 η μετοχή της Jumbo, με πωλητές σήμερα, αλλά με 6,92% σε εβδομαδιαίο.

Στο 0,4182 η μετοχή της Αlpha Βank, σε ξεκάθαρα short τάση και πολύ κοντά στο χαμηλό της 30ής Οκτωβρίου, του 0,4032 ευρώ.

Κυρίως με ΟΤΕ και δευτερευόντως με Mytilineos, Motor Oil, ΕΛΠΕ διαμορφώνεται ο 25άρης σε λογικό ποσοστό διόρθωσης.

Quest, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Τεχνική Ολυμπιακή, Ικτίνος, Ελτον, Avax και Πλαστικά Θράκης συντηρούν τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε θετικό έδαφος. Βεβαίως τις εντυπώσεις από τις μετοχές του δείκτη κερδίζουν τα Πλαστικά Θράκης. Με συναλλαγές 22,68 χιλ. μτχ. κάνει... άλμα 7,95% στα 2,80 ευρώ.

Στις 38/46 οι μετοχές με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

Εκτός από τα εντυπωσιακά Πλαστικά Θράκης, με ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, Τεχνική Ολυμπιακή, ΣΑΤΟ, Entersoft, Intralot, Δομική Κρήτης, Εκτέρ.

(*) στα 13,8 εκατ. ο τζίρος, στις 14:30.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v