Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Παγωμένο στο θρίλερ με τις ψήφους στις ΗΠΑ

Προσεκτικός θετικός βηματισμός, καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο και ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για blue chips. Σε μέτρια επίπεδα η αξία συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Παγωμένο στο θρίλερ με τις ψήφους στις ΗΠΑ

Σε αναμονή των εξελίξεων στις ΗΠΑ τα ευρωπαϊκά, με τα futures στη Wall Street νωρίτερα στο «πράσινο», με προσεκτικές κινήσεις οι αγοραστές διατηρούν μικρό προβάδισμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αυξημένης μεταβλητότητας η σημερινή συνεδρίαση, με ενδεικτικό το εύρος 11.842-12.195 μονάδων, για τον DAX. Σε πιο στενό πλαίσιο η διαμόρφωση δεικτών, μετοχών στο χρηματιστήριό μας, με τους επενδυτές να έχουν εξισορροπήσει την κατάσταση μετά τα πρώτα 15', με στοχευμένες εντολές σε τραπεζικές και blue chips.

Στην περιοχή των 580-585 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, πέριξ των 1.375 ο FTSE25, στις 250 ο Δείκτης Τραπεζών και στις 870-875 ο FTMidCap.

Συναλλαγές και αξία σε μάλλον μέτρια επίπεδα, αντίστοιχα των 40-42 εκατ. της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς «νέα κεφάλαια» δεν εισρέουν στο χρηματιστήριο, απεναντίας σταθερές εκροές από την πλευρά (κυρίως) ξένων χαρτοφυλακίων αποτελούν καθημερινότητα.

Στροφή και στα εσωτερικά προβλήματα, μετά την αρχική αποτίμηση των εκλογών στις ΗΠΑ, με την έξαρση της πανδημίας, τις σκέψεις της κυβέρνησης για διαχείρισή της με τις συνακόλουθες επιπτώσεις (και) στην οικονομία να συζητώνται στην αγορά.

Οπως επίσης τα επιμέρους που αφορούν στις εισηγμένες, είτε αυτές ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα είτε κυοφορούνται εξελίξεις. Σε αυτά τα επίπεδα καταγράφονται καθημερινά και αλλαγές χαρτοφυλακίων, με ενδεικτικές τις περιπτώσεις των Πετρόπουλος, Fourlis, Profile. Αλλαγή χεριών για 300 χιλ. μετοχών της Πετρόπουλος στα 4 ευρώ (από το fund Brevan Howard σε εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια), αποχώρηση ξένων funds από το μ.κ. της Fourlis με είσοδο εξίσου «ισχυρών χεριών», ενώ νωρίτερα σήμερα πέρασε πακέτο για 198 χιλ. της Profile στο 1,98 ευρώ.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της Mytilineos, με την αγορά να αναμένει τα μεγέθη των Ελληνικών Πετρελαίων. Ενδεικτικά, εν γένει, για τον ευρύτερο κλάδο.

Κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο, με την Πειραιώς στο επίκεντρο και την JP Morgan με την τελευταία έκθεσή της να έχει βάλει αρκετά πράγματα στη σωστή τους θέση.

Στο 0,695 ευρώ η Πειραιώς, με την τιμή να αντιδρά έως 10,25% νωρίτερα.

Στο 0,971 η Εθνική, στο 0,3068 η Eurobank και στο 0,44 η Alpha Bank, πριν λίγο. Και οι 4 με περισσότερους (Πειραιώς) ή λιγότερους (Αlpha Βank) αγοραστές.

Νωρίτερα κινητικότητα σημειώθηκε στο «μέτωπο» της MIG/Vivartia, με την εισηγμένη να διαψεύδει δημοσίευμα για επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της θυγατρικής στο CVC Capital. Εως το 0,0259 με 13% πριν λίγο η μετοχή.

Οι τραπεζικές στο προσκήνιο, κυρίως από την πλευρά των traders, όπως αυτό αποτυπώνεται στη συναλλακτικότητα των Αlpha Βank και Πειραιώς.

Ακολουθούν ΔΕΗ, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Motor Oil, OTE, Profile, Eurobank, Jumbo, Viohalco κ.α., με τους αγοραστές να έχουν τον έλεγχο.

Στα 11,93 (0,95%) ο ΟΤΕ, στα 7,335 (0,34%) ο ΟΠΑΠ, στα 9,48 (0,85%) η Mytilineos, στα 19,90 η Coca Cola.

Στις 41/50 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 88 μετοχές χωρίς μεταβολή, νωρίτερα στις 13:00.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v