Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλό βαρίδι τραβά χαμηλότερα το Χρηματιστήριο

Υποχώρηση υπό το βάρος δυσμενών ειδήσεων εντός και εκτός συνόρων, στα μέτωπα της οικονομίας και του κορωνοϊού. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών, με την αγορά να αναμένει την αξιολόγηση του οίκου Moody's. Ποιες μετοχές είναι στο monitoring των traders.

Διπλό βαρίδι τραβά χαμηλότερα το Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικότητα στην Ευρώπη, σε οριακά χαμηλότερο «άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures στη ν Νέα Υόρκη, καθώς οι εκλογές στις ΗΠΑ τείνουν να κριθούν με μικρή διαφορά.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, traders και επενδυτές έχουν ως βάση τη χθεσινή ψύχραιμη διαχείριση των νέων δεδομένων που δημιουργεί το δεύτερο lockdown, γνωρίζοντας πως το κυρίως πρόβλημα βαραίνει την πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα.

Αναπόφευκτο το ξαναγράψιμο του προϋπολογισμού, όπως από νωρίς σημειώνει η Ελενα Λάσκαρη, ενώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κορωνοϊός και ξένες αγορές κρίνουν τη στάση των επενδυτών, συνακόλουθα την τάση δεικτών, μετοχών, σύμφωνα με όσα αναλυτικά μετρά ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Στις 12.550 (-0,15%) ο DAX, από τις 3.495 (-0,29%) τα futures του S&P500.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση ξεκίνησε με βασικούς δείκτες από λίγο χαμηλότερα, αναγνωριστικές εντολές από πωλητές-αγοραστές, με μεικτές τάσεις για μετοχές.

Σε ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Jumbo, ΟΛΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή κ.α. αυτής της κατηγορίας η συναλλακτική δραστηριότητα, στην αρχή της συνεδρίασης.

Με τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα προς τις 587 (-0,42%), τον FTSE25 στις 1.378 (-0,65%), τον Δείκτη Τραπεζών στις 245 (-0,75%) και τον FTMidCap με θετικό πρόσημο 0,37% στις 883 μονάδες.

Με αγοραστές σε ΟΤΕ (12,39), με το βλέμμα στην αγορά της Ρουμανίας (και τις εξελίξεις με την πώληση της θυγατρικής), σε Sarantis (9,05), σε Τέρνα Ενεργειακή (11,60), ΟΛΠ (17,34).

Στο monitoring των traders οι μετοχές των ΟΠΑΠ (με πωλητές στα 7,35 ευρώ), Mytilineos (9,545), Motor Oil (έρχεται «πράσινο φως» για τη Διώρυγα Gas), ΔΕΗ (5,045).

Στο 0,699 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, με τη συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά από τον κλάδο.

Σε Ικτίνο, Quest, Πλαστικά Θράκης, Πλαίσιο, MIG, Ευρωπαϊκή Πίστη οι κυρίως αγοραστές, από τις μετοχές του FTMidCap.

Στις 25/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 127 χωρίς μεταβολή.

Με την αξία των συναλλαγών στις μόλις 925 χιλ. (στις 10:47) και με την αγορά να συνεκτιμά την αξιολόγηση του Moody's, αργότερα σήμερα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v