Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ανοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη στο χρηματιστήριο ενώ τρέχουν οι εξελίξεις στις αμερικανικές εκλογές. Θετικό γύρισμα μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οπότε εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις. Ηπιος ο όγκος συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Μεγάλες διακυμάνσεις στα διεθνή χρηματιστήρια στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά, με μικρό πτωτικό χάσμα το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών που στη συνέχεια γύρισε θετικά. Με τις εξελίξεις να «τρέχουν» στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προαναγγέλλει προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο, οι αγορές δεν θα μπορούσε να αντιδράσουν διαφορετικά.

Αυξημένη μεταβλητότητα, απόλυτα φυσιολογική κίνηση των traders να «κλειδώσουν» μέρος των βραχυπρόθεσμων θέσεων που είχαν λάβει από τα χαμηλά της Παρασκευής-Δευτέρας και συγχρονισμός της ελληνικής με τις ευρωπαϊκές αγορές. Αλλωστε στις διορθώσεις τους, το ΧΑ πρωτοστατεί. Από χαμηλότερες τιμές το «άνοιγμα» για τους βασικούς δείκτες, ανάλογη εικόνα για μετοχές του δείκτη, τραπεζικές και blue chips.

Aμυνες των long, κυρίως μέσω ΟΤΕ, Coca Cola και Viohalco στο πρώτο 15', με εμφανή την προσπάθεια να ελεγχθεί η προσφορά, η διόρθωση. Ενδεικτική η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη: «άνοιγμα» από τις 583,02, διόρθωση προς τις 580 και πρώτη αντίδραση των αγοραστών στα πρώτα 10' με γύρισμα σε θετικό έδαφος.

Πριν τις 10:15 η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από τη Mytilineos, με την εισηγμένη να διαθέτει ρευστότητα άνω του 1,2 δισ. Στα 9,30 ευρώ η μετοχή, ενώ οι σηματωροί ΟTΕ και Coca Cola/HBC (όπως είχε αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο) στα 11,88 και 19,92 αντίστοιχα. Με μικρή υπερίσχυση των long.

Με ελεγχόμενες απώλειες, όχι μεγαλύτερες του 1,75%, οι μετοχές των CC/HBC στο Λονδίνο και Deutsche Telekom στη Φρανκφούρτη.

Περισσότερα σε λίγο, παράλληλα συνεχής ροή της συνεδρίασης στον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v