Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Μικρές μεταβολές για τους βασικούς δείκτες, με περιορισμένο όγκο συναλλαγών. Σε μετοχές που συνδέονται με επιχειρηματικές εξελίξεις και οικονομικά αποτελέσματα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον. Η εικόνα στις διεθνείς αγορές.

Προσεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, με μερικό «κλείδωμα» βραχυπρόθεσμων αποδόσεων αλλά και στοχευμένες επιλεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η εικόνα στις διεθνείς αγορές, καθώς traders και επενδυτές επιχειρούν να ισορροπήσουν μεταξύ προσδοκιών και ανησυχιών, με το μέχρι νωρίτερα ευρύτερο αρνητικό πρόσημο για τα futures του S&P500 να περιορίζεται αισθητά, στις 3.605 μονάδες.

Με αγορές ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριό μας, με επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής φοράς των τραπεζικών μετοχών και παράλληλο stock picking με γνώμονα τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου/τρίτου τριμήνου και τις εξελίξεις στα επιχειρηματικά μέτωπα.

Από τις 691,74 μονάδες το «άνοιγμα» του Γενικού Δείκτη, με διακύμανση μεταξύ 690,53 έως 695,19 μονάδων. Με τις συναλλαγές σε ικανοποιητικό βαθμό, στοχευμένες κυρίως στα τραπεζικά χαρτιά αλλά και σε επιλεγμένα της μεγάλης-μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ετσι για τον ΔΤΡ συναλλαγές πραγματοποιούνται μεταξύ 347,97-353,13 μονάδων, για τον FTSE25 στις 1.636,97-1.650,33 και με τον FTMidCap στην περιοχή των 1.010 μονάδων.

Δεδομένης της ανοδικής διόρθωσης που έχει προηγηθεί, συνεκτιμώντας δε την αξία των συναλλαγών/θέσεων που έχουν ληφθεί στη διαδρομή των 110 μονάδων, θα λέγαμε πως η μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης είναι παραπάνω από ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Πρακτικά για την προσπάθεια των long να βγάλουν την αγορά από το... τέλμα των 600 μονάδων -μίας περιόδου σχεδόν εννέα μηνών εγκλωβισμού-, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τη συνέχεια. Ακόμη και για το ενδεχόμενο ενός Santa Claus Party.

Σε Alpha Bank, Πειραιώς οι περισσότερες εντολές αγοράς, στα 0,631 και 0,9082 ευρώ αντίστοιχα, σε Εθνική στο 1,333 στις πρώτες 3 θέσεις της σχετικής κατάταξης. Ενδεικτική της μεταστροφής του trading από τα blue chips στα τραπεζικά.

Κινητικότητα σε επιμέρους μετοχές εταιρειών επικαιρότητας, με τα Πλαστικά Θράκης, από τη μεσαία κατηγορία, να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και όσοι μετέχουν στο χαρτί να γράφουν ένα 11,72% στα 3,05 ευρώ, με τον Εκηβόλο να έχει «στοχεύσει» από νωρίς.

ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, Fourlis, Sarantis, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Lamda Development από τις μετοχές του δείκτη που συγχρονίζονται με το θετικό πρόσημο των τραπεζικών. Attica Bank, MIG, Intracom, Τεχνική Ολυμπιακή, AVAX, Ελτον, Πλαίσιο, ΟΛΘ από τον MidCap με πρόσημο ανάλογο των Πλαστικών Θράκης.

Στα 6,9 εκατ. ο τζίρος στις 11:10.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v