Χρηματιστήριο: Με τράπεζες πάνω από τις 700 μονάδες

Αξιόλογα κέρδη άνω του 1% για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού. Ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 6% η Πειραιώς. Πιέσεις σχεδόν 10% για τον τίτλο της Aegean. Πονταρίσματα σε ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο.

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες πάνω από τις 700 μονάδες

Οι προσδοκίες για το εμβόλιο (υπο)στηρίζουν την άνοδο στα ευρωπαϊκά, έως τις 706 μονάδες η αρχική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τη σκυτάλη από τους ομολόγους τους στη Φρανκφούρτη πήραν οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες στην Αθήνα, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της κίνησης της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά των αγοραστών οι πρώτες εντολές σε τραπεζικές μετοχές και blue chips, σε ένα ξεκίνημα συνεδρίασης μεστό πληροφοριών, φημών και εξελίξεων σε ένα ευρύ φάσμα «μετώπων», γεγονός που προσέδωσε από την αρχή μεταβλητότητα σε δείκτες, μετοχές.

Συναλλαγές, τζίρος στα μεγέθη της Παρασκευής, με το μεγαλύτερο μέρος στις τραπεζικές μετοχές, με Alpha Bank και Πειραιώς στις πρώτες δύο θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Ακολουθούσε στην τρίτη η Aegean με πιεστικές πωλήσεις έως 9,25% χαμηλότερα, την ώρα που πληροφορίες φέρνουν την Αθήνα να υποβάλλει σχετικό αίτημα για (υπο)στήριξη της εισηγμένης.

Στην περιοχή των 1.672 μονάδων ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στις 385 ο τραπεζικός, με την αρωγή Αlpha Βank και Πειραιώς.

Αυξημένη κινητικότητα και στη μετοχή του ΟΤΕ, με στοχευμένες εντολές στα πέριξ των 13 ευρώ, με ένα πακέτο για 100.000 στα 12,98 ευρώ να «περνά» λίγο πριν τις 11:00.

Ενδιαφέρον το ξεκίνημα της συνεδρίασης, ανάλογη η συνέχεια μετά τα πρώτα 45', με τους αγοραστές να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Στο 0,6836 (με 3,39%) η Αlpha Βank, στο 1,109 η Πειραιώς (6,68%) με σταθερές αγορές.

Στα 3,835 με απώλειες 9,25% η μετοχή της Aegean, σε αναμονή ανακοινώσεων από την πλευρά της εταιρείας.

Από τις μετοχές του δείκτη, οι αγοραστές υπερισχύουν στην πλειονότητα των blue chips και δη σε τίτλους των Motor Oil, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στη μεσαία κατηγορία, ξεχωρίζει η μετοχή των Πλαστικών Θράκης, με νέο άλμα 6,68% στα 3,42 ευρώ, απόρροια της πρόθεσης της διοίκησης να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου (προηγούμενων χρήσεων).

Στις 54/17 η σχέση ανοδικών/πτωτικών. Στα 8,4 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 11:16.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v