Βλέψεις για υψηλότερα επίπεδα στο Χρηματιστήριο

Ανοδος στο ξεκίνημα για τον ΓΔ, με τους long να επιδιώκουν διατήρηση του momentum στην αγορά. Οι επιχειρηματικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα τριμήνου και η πανδημία στο επίκεντρο. Τα σινιάλα από τις διεθνείς αγορές.

Βλέψεις για υψηλότερα επίπεδα στο Χρηματιστήριο

Την ανοδική τάση και για τις 5+1 συνεδριάσεις που μένουν για να ολοκληρωθεί ο Νοέμβριος θα επιδιώξουν να συντηρήσουν οι long, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω πανδημίας, με αρνητικό ρεκόρ, για τη χώρα μας, στους διασωληνωμένους, η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Με τον Γενικό Δείκτη από τις 699,45 μονάδες, τον FTSE25 από τις 1.656,52, τον Δείκτη Τραπεζών από τις 373,09 και τον FTMidCap από τις 1.022,52 μονάδες.

Στα 78,4 εκατ. η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών, αυξημένη για δεύτερη σερί εβδομάδα, παραπέμποντας στην εισροή «φρέσκων κεφαλαίων» σε τραπεζικές μετοχές, σε blue chips και επιλεγμένα χαρτιά από τη μεσαία κατηγορία.

Τα ορόσημα για υψηλότερες τιμές επιχειρήθηκε να προσεγγισθούν στο χθεσινό σχόλιό μας,
με την τρέχουσα εβδομάδα μεστή ειδήσεων, ανακοινώσεων και εξελίξεων σε διάφορα επιχειρηματικά «μέτωπα». Ικανά να διαμορφώσουν προϋποθέσεις μόχλευσης, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο.

Τα νεότερα από την Alpha Bank, τα οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank, η αξιολόγηση από τον Moody's ως θετική για τη μετατροπή των CoCos της Πειραιώς δημιουργούν τάση, που μένει να αποτυπωθεί και στο ταμπλό.

Οι 380 μονάδες η κοντινότερη αντίσταση για τον ΔΤΡ, σημείο αναφοράς στην ανοδική διόρθωση υψηλότερα της περιοχής των 400 μονάδων.

Εξελίξεις στους κλάδους κατασκευών, με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο προσκήνιο, τροφίμων, με τη MIG (λόγω Vivartia) στο επίκεντρο, ενώ η προσοχή εστιάζεται και στα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, σε κλάδους που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των μεγεθών της Aegean, της Motor Oil. 

Στο «καυτό» μέτωπο των κατασκευών, ο Φώτης Κόλλιας αναλύει όλα τα νεότερα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τις διεργασίες να μην περιορίζονται στον συγκεκριμένο κλάδο αλλά να αφορούν ευρύτερα την αγορά, καθώς εκτείνονται (έστω και έμμεσα) στον κλάδο της ενέργειας/ΑΠΕ.

Τεχνικά, για σήμερα, συντρέχουν προϋποθέσεις συνέχισης της ανοδικής κίνησης, ωστόσο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το ισχυρό ενδεχόμενο διολίσθησης λίγο χαμηλότερα, προτού επανέλθει σε long τάση η αγορά.

Με κέρδη νωρίτερα οι αγορές στην Ασία, στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v