Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμυνα για διαφύλαξη κερδών στο χρηματιστήριο

Προσεκτικές εντολές από traders και επενδυτές, με εμφανή την προσπάθεια να μη χαθούν οι αποδόσεις που έχει φέρει έως τώρα ο Νοέμβριος. Στοχευμένες κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές του ΓΔ. Προσπάθεια απεγκλωβισμού από το πολύμηνο τέλμα.

Αμυνα για διαφύλαξη κερδών στο χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά, πέραν των 700 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διεθνώς, στο επίκεντρο τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την παράταση προγραμμάτων της Fed αλλά τερματισμό άλλων, που λήγουν στο τέλος του έτους.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX στις 13.105 (0,18%), στη Νέα Υόρκη, τα futures του S&P500 από τις 3.566 (-0,32%).

Εντός, σιγά που δεν θα «τρωγόμασταν» και για το θέμα της επίταξης μονάδων του ιδιωτικού τομέα στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας λόγω Covid-19.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προσεκτικές οι πρώτες εντολές από traders και επενδυτές, με εμφανή όμως την προσπάθεια να διασφαλιστεί το κέρδος που έχει φέρει έως τώρα ο Νοέμβριος για την αγορά. Και αυτό είναι η προσπάθεια απεγκλωβισμού από το πολύμηνο τέλμα, που μας κράτησε εκτός παιδιάς των ξένων αγορών.

Αυτά στα πρώτα 25' της συνεδρίασης, διάστημα κατά το οποίο πέρασαν συναλλαγές 4,8 εκατ. ευρώ.

Αίφνης, λίγο πριν τις 11:00 πέρασαν στο σύστημα στοχευμένες εντολές σε συγκεκριμένες μετοχές του δείκτη, δημιουργώντας ισχυρή ανοδική αντίδραση, με τον ΓΔ στις 705 (0,75%).

Αλλες 600 χιλ. ευρώ σε τίτλους των Πειραιώς και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, διαμορφώνοντας κλίμα και τάση σε τραπεζικό κλάδο και μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Απόρροια εξελίξεων στα συγκεκριμένα δύο μέτωπα, την ώρα που ανάλογες κινήσεις κυοφορούνται, αναμένονται και προεξοφλούνται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ενισχύοντας έτσι την αγοραστική διάθεση.

Στις 370-375 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, πέριξ των 1.665 ο FTSE25, με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σε ΟΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική και ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην πρώτη 5άδα της σχετικής κατάταξης.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Πειραιώς παραμένει το απόλυτο trading, με 4,20% στο 1,042 και απόδοση 47,72% σε διάστημα εβδομάδας.

Στο 0,4573 λίγο χαμηλότερα η Eurobank, την επομένη της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών εννεαμήνου/τρίτου τριμήνου.

Στο 1,4125 (0,83%) η Εθνική, στο 0,664 (0,08%) η Αlpha Βank, με την προσοχή στραμμένη στις πρώτες συνεδριάσεις της προσεχούς εβδομάδας.

Στα 12,85 ο ΟΤΕ, στα 8,63 ο ΟΠΑΠ, στα 5,91 η ΔΕΗ, με μοιρασμένους αγοραστές και πωλητές.

Κινητικότητα (και) συναλλακτικά στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τη μετοχή νωρίτερα έως το 1,439 ευρώ, απόρροια των εξελίξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Στις 47/15 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και με 115 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Σε Δρομέα, Παΐρη, CairoMezz, ΟΛΘ, ΕΚΤΕΡ, BriQ, Entersoft κ.α. με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής, πέραν των Πειραιώς και ΕΛΛΑΚΤΩΡ που ξεχωρίζουν από τη μεγάλη κατηγορία.

Στα 9,2 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 11:25, με ένα πακέτο για 25.860 μετοχές του ΟΤΕ στα 12,82 ευρώ.

Προς το διάστημα της «δημοπρασίας», στο πλαίσιο της λήξης της απλής σειράς μηνός Νοεμβρίου στα Παράγωγα. Λογικά μετά τις 14:00 θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες συναλλαγές.

Στο ΧΠΑ τα Συμβόλαια τρέχοντος μηνός, με μικρό premium 0,33%, περίπου όσο και για την επόμενη λήξη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v