Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Προς τις 700 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, σε ευθυγράμμιση με την πτωτική κίνηση στις διεθνείς αγορές. Πιέσεις στις τράπεζες, πάνω από το 1 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς, με άνοδο 6%. Ποιες μετοχές διαφοροποιούνται.

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, ακολουθεί χαμηλότερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με εντολές πώλησης ξεκίνησε η συνεδρίαση, σε μία αναμενόμενη και απολύτως φυσιολογική αντίδραση (κυρίως) των traders στη διήμερη διόρθωση στη Wall Street και το πτωτικό «άνοιγμα» σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο.

Ζητούμενη εκ των προτέρων η επιβεβαίωση των στηρίξεων, η διασφάλιση των τιμών που αναλυτικά αναφέρθηκαν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, προκειμένου και ένα μέρος των βραχυπρόθεσμων υπεραξιών να «κλειδωθεί» και η φορά ανοδικής διόρθωσης να μη διαρραγεί.

Ετσι οι εντολές από τη συνεδρίαση είχαν δοθεί από πωλητές σε λίγο χαμηλότερες τιμές, με συνέπεια η ενεργοποίησή τους, από τις 10:30 και μετά, να πιέσει τον Γενικό Δείκτη οριακά κάτω από το όριο των 700 μονάδων. Διόρθωση στα πρώτα 15', με την αξία των συναλλαγών να μην ξεπερνά τα 4,8 εκατ. αναλογικά λιγότερη από αυτήν που (κατά μέσο όρο) πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια της κίνησης από χαμηλότερα των 600 έως τα χθεσινά τοπικά υψηλά.

Κυρίως σε τραπεζικές μετοχές οι περισσότερες εντολές, καθώς αυτές υπεραποδίδουν το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου.

Εως τις 359,58 η διόρθωση για τον ΔΤΡ, με σημείο αναφοράς μας τις 350, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τη συνέχεια. Και αυτό γιατί μετά τις πρώτες διερευνητικές εντολές στην Πειραιώς, οι traders υπερέβησαν το όριο του ενός ευρώ. Με την Πειραιώς στο 6,03%, φάνηκε να αλλάζει κάπως η στάση των παικτών και σε Εθνική, Alpha Bank. Εως 5,16% χαμηλότερα, στο 0,4349 η μετοχή της Eurobank, προβληματίζοντας -κυρίως- τεχνικά/διαγραμματικά.

Πωλητές σε 50 μετοχές, αγοραστές σε 21, προφανές πως και στη συνέχεια της συνεδρίασης θα αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές τιμές για να «κλειδωθεί» ένα μέρος των σημαντικών βραχυπρόθεσμων αποδόσεων. Κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, δευτερευόντως σε επιμέρους blue chips και μετοχές-σηματωρούς.

Στο κόκκινο οι 23 από τις μετοχές του δείκτη, καθώς διασώζονται μόλις οι Πειραιώς, Sarantis.

Ανάλογο το... μήνυμα για μερικό «κλείδωμα» στην πλειονότητα των μετοχών του FTMidCap,
με Πλαστικά Θράκης, MIG, Τεχνική Ολυμπιακή, ΕΛΤΟΝ, Attica Bank να διαφοροποιούνται ανοδικά. Χωρίς μεταβολή Ικτίνος, ΚΡΙ-ΚΡΙ και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Νωρίτερα, για τη μετοχή των Πλαστικών Θράκης καταγράφηκε νέο (ενδοσυνεδριακό) υψηλό στα 3,275 ευρώ.

Στα 10,9 εκατ. ευρώ, λίγο πριν τις 11:00, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά σε πωλήσεις με συνέπεια την εκ νέου διόρθωση του ΓΔ χαμηλότερα των 700 μονάδων.

Για την εξέλιξη της συνεδρίασης και μέχρι νεωτέρας, ως σημεία στήριξης θεωρούνται αυτά που αναλυτικά σημειώθηκαν στο προηγούμενο σχόλιό μας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v