Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδικό το ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη

Πάνω από τις 780 μονάδες με άνοδο άνω του 1,5% ο ΓΔ. Τι σινιάλα στέλνει για τις υπόλοιπες συνεδριάσεις του έτους η χθεσινή... εξαέρωση αλλά και οι αγορές στα χαμηλά. Το «υγειονομικό» μέτωπο, οι άμυνες και οι μετοχές που είναι στο στόχαστρο.

Χρηματιστήριο: Ανοδικό το ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη

Με αναταράξεις οι τελευταίες συνεδριάσεις του ταραχώδους 2020.

Σημαντική διόρθωση στα ευρωπαϊκά, ισχυρή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ανατροπή των δεδομένων, που βραχυπρόθεσμα διασφάλιζαν την ανοδική φορά δεικτών, μετοχών.

Αρδην ανατροπή του σκηνικού στις αγορές, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο,
μένει να φανεί εάν αφήνουν ουρά πωλήσεων, καθώς η κρίση στην Ευρώπη μεταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, επηρέασε τις αγορές στην Ασία. Το σημαντικό; Μένει να φανεί εάν πρόκειται για απλή αφορμή «εξαέρωσης» 
ή για κάτι πιο ουσιαστικό. Θα το δούμε στο «κλείσιμο» των αγορών, κατ' αρχάς, την Πέμπτη.

Στα καθ' ημάς, είτε ως αφορμή είτε ως αιτία, λειτούργησε εκτονωτικά, οδηγώντας (κυρίως) επιθετικά χαρτοφυλάκια σε εσπευσμένες ρευστοποιήσεις. Αποτέλεσμα η διόρθωση να εκταθεί έως το σημείο αναφοράς των 750 μονάδων, όπου και ενεργοποιήθηκαν σημαντικές αγορές. Ωστόσο η ευκαιρία για τους short είναι ενεργή, καθώς το κύριο μέρος της διόρθωσης έγινε στον τραπεζικό κλάδο, που ήταν αυτός με τις υψηλότερες αποδόσεις από την αρχή Νοεμβρίου.

Εσπευσμένες πωλήσεις, που ούτως ή άλλως θα μπορούσε να γίνουν αλλά όχι υπό την πίεση μίας μόνης συνεδρίασης αλλά σε διάστημα 2-4 ημερών. Στόμωσε η έξοδος, χθες, bottle's neck, καθώς δεν υπήρξε ανάλογη απορρόφηση της προσφοράς και όπου αυτή εκδηλώθηκε, αφορούσε περισσότερο intraday/trading κινήσεις.

Εως τις 448,81 μονάδες ο ΔΤΡ, που διαμορφώθηκε στις 480,32 (-6,39%), έχοντας όμως δυναμική νέων πωλήσεων και από εγχώριους διαχειριστές, οι οποίοι θα επιδιώξουν να «κλειδώσουν» τη θετική απόδοση του 2020. Κυρίως από τα Α/Κ θα περιμέναμε σήμερα να βγουν νέες πωλήσεις, στην περίπτωση που το κλίμα είναι πωλητικό στην Ευρώπη. Στήριξη οι 460 και 450 μονάδες.

Μετοχές-σηματωροί και σήμερα, κυρίως η Coca Cola/HBC, δευτερευόντως ο ΟΤΕ.

Στο monitoring ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Lamda Development και σηματωρός επίσης η Aegean.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v