Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορταστική... ραστώνη στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης τις περιορισμένες συναλλαγές. Μεικτά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές, πιέσεις για Coca Cola, αγοραστές σε Alpha-Πειραιώς, κινητικότητα στα «μεσαία».

Εορταστική... ραστώνη στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, ανάλογο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα νεότερα από το «εμπορικό μέτωπο» κυριαρχούν στη σημερινή συνεδρίαση, σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι, με τους νέους δασμούς που ανήγγειλαν οι ΗΠΑ για γερμανικά και γαλλικά προϊόντα, αλλά και τη νέα συμφωνία Κίνας-Ε.Ε που θα δίνει στις ευρωπαϊκές εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά.

Στα καθ' ημάς, αρχικά λίγη βροχή, πριν λίγο ήλιος στη λεωφόρο Αθηνών, με περιορισμένης έκτασης συναλλαγές από πωλητές και αγοραστές.

Μεταξύ 804,97-808,39 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με αναμενόμενη την υποτονική συναλλακτική κίνηση, που περιορίζεται στις συνήθεις μετοχές του δείκτη αλλά και περιπτώσεις επιλεγμένων από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Εμφανής η διάθεση παραγόντων της αγοράς να «ωραιοποιηθεί» η αποτίμηση συγκεκριμένων εισηγμένων, κάτι που αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό από τις πρώτες, κιόλας, εντολές.

Στην περιοχή των 520 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, καλό θα ήταν να «κλείσει» έστω και οριακά πάνω από αυτό το όριο/σημείο αναφοράς. Στις 1.928 μονάδες ο FTSE25, που από τη στιγμή που δεν βγήκε η αντίδραση υψηλότερα των 2.000, χρήσιμη θα είναι η επιβεβαίωση των 1.920 μονάδων, σε τελική τιμή έτους.

Σε Alpha Bank, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή οι περισσότεροι αγοραστές, σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos μικρό προβάδισμα έχουν οι πωλητές.

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σε συγκεκριμένες μετοχές του FTMidCap, με Avax και Ικτίνο να ξεχωρίζουν, από την αρχή της συνεδρίασης. Νέο υψηλό 52 εβδομάδων, στο 0,713 για την πρώτη, με αγορές έως το 0,778 για τη δεύτερη.

Στις 40/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και με θετικό ποσοστό (πέραν αυτών, που αναφέρονται) για Qual, Byte, Performance, Ιλυδα αλλά και Fieratex, Lykos, Δρομέας κ.α.

Στα 3,4 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:10.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v