Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούν το προβάδισμα οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Πέριξ των 810 μονάδων η κίνηση του Γενικού Δείκτη, με την πτώση να μην προβληματίζει τους long. Διπλάσιες έναντι του FT 25 οι απώλειες για τις τράπεζες, αγοραστές σε ΟΤΕ και Mytilineos, σε θετικό έδαφος mid και small caps.

Διατηρούν το προβάδισμα οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά, σε μικρή διόρθωση τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι short διατηρούν το πλεονέκτημα που έχουν από τις πρώτες κιόλας εντολές της συνεδρίασης.

Σταθερή η ροή εντολών, με την προσφορά να απορροφάται σε τιμές υψηλότερες των 809 μονάδων, που είναι -μέχρι τώρα- το χαμηλό ημέρας όπως καταγράφηκε στο πρώτο ημίωρο.

Στις 812,70 μονάδες, νωρίτερα, ο Γενικός Δείκτης, σε μία σταθερή διακύμανση στα χαμηλά μεν, αλλά χωρίς να απειλείται η σημαντική (εβδομαδιαία) στήριξη των 803 μονάδων. Θα έλεγε, μάλιστα, κάποιος πως η διόρθωση δεικτών, μετοχών διευκολύνει ορισμένους εκτός παιδιάς να τοποθετηθούν στην αγορά.

Να δούμε και τι θα προκύψει, σήμερα, στις ΗΠΑ, πώς θα αντιδράσουν Νέα Υόρκη, διεθνείς αγορές αύριο, που το ΧΑ αργεί και από Πέμπτη συνεχίζουμε, ανάλογα.

Στις 513 μονάδες, με απώλειες 2,33% ο Δείκτης Τραπεζών, στις 1.938 κατά 1,36% χαμηλότερα ο FTSE25, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση σε θετικό έδαφος. Συγκεκριμένα ο FTMidCap με 0,42% κυμαίνεται στις 1.122 μονάδες καθώς σημαντικό μέρος των κινήσεων traders και επενδυτών στρέφεται προς τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία. Με ικανοποιητικά αποτελέσματα, μέχρι και διψήφιες αποδόσεις για 5 μετοχές εταιρειών αυτής της κατηγορίας.

Συνεπώς, διόρθωση χωρίς να δημιουργεί ανησυχία, με σταθερές εντολές από πωλητές-αγοραστές, με την τάση της αγοράς να παραμένει ανοδική σε διαστήματα μηνός, 3μήνου.

Σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με ΟΤΕ και Mytilineos να ακολουθούν με αγοραστές και ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ να έπονται με πωλητές.

Στο συν, από τον δείκτη και η Τέρνα Ενεργειακή.

Στη μεσαία το ενδιαφέρον, με υπεραπόδοση για MIG (απόδοση 16,55% σε εβδομαδιαίο), Quest, BriQ και τα εντυπωσιακά Πλαστικά Θράκης σε νέο υψηλό, μόλις, οριακά και από τα 4 ευρώ.

Στις 36/70 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη άνοδο για τίτλους των SATO, Minerva, Βιοτέρ, ΑΝΕΚ, Ιντεάλ, Παΐρης, Δομική Κρήτης, CPI, Foodlink, Κέκροψ κ.α.

Στα 27,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 14:30.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v