Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με οδηγό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 820 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με αυξημένο τζίρο και πονταρίσματα σε τραπεζικές μετοχές - blue chips. Πιέσεις για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Νέα ιστορικά υψηλά για την Τέρνα Ενεργειακή και έξι ακόμη τίτλους.

Ανοδος με οδηγό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Ηπια ανοδικά συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές οδηγούν προς τις 825 μονάδες.

Εμφανώς διαφορετικό κλίμα σήμερα, από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, μετά τη χθεσινή θεαματική άνοδο, με μοχλό (κυρίως) τον τραπεζικό κλάδο. Στο 1,2308 η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να υποτιμάται, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις ευρωπαϊκές εξαγωγές. Εύλογη η προσεκτική στάση (κυρίως) των traders και λόγω των γεγονότων στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Με εντολές από την πλευρά των αγοραστών το «άνοιγμα» της συνεδρίασης στην Αθήνα, με τις αγορές επικεντρωμένες στον τραπεζικό κλάδο αλλά σταδιακά και σε επιλεγμένα blue chips και μετοχές-σηματωρούς της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εως τις 823,82 μονάδες, αρχικά, η αντίδραση για τον ΓΔ, με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί -προς τις 531,93 μονάδες ο ΔΤΡ- και τον FTSE25 προς τις 1.970 μονάδες.

Με συναλλαγές αξίας 9,5 εκατ. ευρώ (στις 10:50), αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, τις πρώτες δύο για το 2021, της Δευτέρας-Τρίτης. Μένει να δούμε εάν αυτή η ταχύτερη ροή εντολών (προσώρας από τους long) θα έχει ανάλογη συνέχεια.

Σε Alpha Bank και Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με τους αγοραστές να φθάνουν έως τα 0,9682 και 2,27 ευρώ αντίστοιχα. Τεχνικά και για τις δύο μετοχές η τάση διαμορφώνεται απολύτως ικανοποιητικά, μένει ωστόσο να επιβεβαιωθεί και σε «κλείσιμο».

Με πωλητές στα 13,42 ευρώ για τον ΟΤΕ, όπως επίσης στα 10,78 για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Αντιθέτως με αγοραστές, σε Τέρνα Ενεργειακή έως τα 14,30 ευρώ, που είναι και νέο ιστορικό υψηλό, με την αποτίμηση -πλέον- στο 1,62 δισ.

Εως τα 12,59 στη μετοχή της Mytilineos -νέο υψηλό, σχεδόν, 9ετίας-, έως τα 7,57 στη ΔΕΗ και έως τα 12,44 στη Motor Oil.

Στα 1,68-1,701 ευρώ η διακύμανση για τη μετοχή της Ελλάκτωρ.

Να σημειωθεί, πως στο πρώτο ημίωρο νέα υψηλά καταγράφηκαν, εκτός από την ΤΕΝΕΡΓ, για τίτλους των Profile, Entersoft, Byte, Δομική Κρήτης, President, Ideal.

Στις 51/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών. Χωρίς μεταβολή για 99 μετοχές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v