Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέψεις για υψηλότερα στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Το θεαματικό ράλι των ευρωτραπεζών αλλά και τις εξελίξεις στις ΗΠΑ καλούνται να «δουν» οι εγχώριοι επενδυτές, μετά την αργία. Οι αντιστάσεις για τις 4 συστημικές τράπεζες και οι μετοχές με σήμα long.

Βλέψεις για υψηλότερα στο Χρηματιστήριο

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Νέα Υόρκη, σε πρωτοφανή χαμηλά η Ουάσιγκτον.

Συνεδρίαση-κρησάρα, αποτίμησης όσων διαδραματίστηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ (και των όσων, αναπόφευκτα, σηματοδοτούν σε βάθος χρόνου) η σημερινή. Με τις αγορές της Ασίας να ενισχύονται, μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στην Τζόρτζια (που τους δίνει τον έλεγχο και της Γερουσίας), με τα futures στη Wall Street από 0,73% υψηλότερα και τις 3.768 μονάδες, και με τα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τον «αέρα» της χθεσινής θεαματικής ανόδου. Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο.

Στα καθ' ημάς, για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη χθεσινή αργία χάθηκε η αφορμή για μία ισχυρή αντίδραση με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο. Ετσι ξεκινάμε σήμερα από τις 813,62 μονάδες (μετά την εντός σχεδίου διόρθωση 1,05% της Τρίτης), με τον τραπεζικό κλάδο από τις 511,20 (-2,82%), τον FTSE25 από τις 1.942,74 (-1,13%) και τον MidCap από 0,43% χαμηλότερα και τις 1.113,03 μονάδες.

Συναλλαγές 35,454 εκατ. μετοχών, τζίρος 57,080 εκατ. ευρώ -στα 4,49 εκατ. η αξία μέσω πακέτων-, με ΟΤΕ, ETE, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή στις πρώτες δέκα θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Για σήμερα, ξεκινώντας από τον κλάδο-κλειδί, αναφερόμαστε στις άνω τιμές/αντιστάσεις των 4 συστημικών, ειδικότερα για τη Eurobank το 0,604 ευρώ, για την Εθνική τα 2,26, για την Αlpha Βank το 0,9546 και το 1,256 ευρώ για την Πειραιώς. Μεγαλύτερος συντελεστής «βήτα» για την Πειραιώς.

Σημειωτέον πως χθες ο ευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx Bank ενισχύθηκε θεαματικά, 5,56% στις 77,69 μονάδες. Ενδεικτικά, η Deutsche Bank στα 9,380 ευρώ (5,99%), η BNP Paribas στα 45,29 (5,52%).

Με αρκετά ενδιαφέροντα η συνεδρίαση, με τον κλάδο των κατασκευών στο επίκεντρο λόγω της προγραμματισμένης έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια, με την αναβολή βασικό ενδεχόμενο για σήμερα. Στο 1,681 ευρώ η μετοχή της εισηγμένης.

Στις ελληνικές... καλένδες η έρευνα για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τον Χρήστο Κολώνα, με τη σχετική διαδικασία να πηγαίνει πίσω για άλλους 15 μήνες (και βλέπουμε...) τα σχέδια των ΕΛΠΕ - Edison.
Στα 5,68 ευρώ η μετοχή, με τον κλάδο να ανακάμπτει διεθνώς. Στα 12,18 ευρώ η μετοχή της Motor Oil. 

Συνεδρίαση επιβεβαίωσης long τάσης για μετοχές των Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, αλλά και Πλαστικών Θράκης, MIG (από τον FT MidCap).

Και της ισχυρής τάσης για τίτλους από τις χαμηλότερες κατηγορίες της αγοράς, με Sato, Βιοτέρ, Μινέρβα, CPI, Μπήτρο, Παΐρη, Δομική Κρήτης κ.α. να έχουν τον «αέρα» των τελευταίων συνεδριάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v