Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχες αγοραστών - πωλητών με φόντο τις 800 μονάδες

Η ενεργοποίηση των short πανευρωπαϊκά και οι πωλήσεις σε ΕΤΕ και Alpha στα υψηλά ημέρας επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη στα όρια των 800 μονάδων. Κέρδη για ΤΙΤΑΝ, Aegean, Coca Cola, Mytilineos. Το σινιάλο από τον τζίρο.

Χρηματιστήριο: Μάχες αγοραστών - πωλητών με φόντο τις 800 μονάδες

Εύθραυστη, εξαρχής, η προσπάθεια αντίδρασης στα ευρωπαϊκά, συνακόλουθα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επιφυλακτικοί, από τις πρώτες κιόλας εντολές, traders και επενδυτές σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο μέχρι Αθήνα, με την αδυναμία ισχυροποίησης της αρχικής ανοδικής διόρθωσης να ενεργοποιεί, εκ νέου, τους πωλητές.

Ετσι φτάνουμε, πριν λίγο, ο DAX να διαμορφώνεται οριακά στις 13.940 από τις 13.999,56 μονάδες, ο ΓΔ με αρνητικό πρόσημο, χαμηλότερα των 800 μονάδων.

Στο χρηματιστήριό μας, οι αγοραστές μπορεί να ξεκίνησαν με πλεονέκτημα ωθώντας τον ΓΔ έως τις 806,89, κυρίως όμως τον ΔΤΡ έως τις σημαντικές 487 μονάδες, σταδιακά όμως επανήλθαν οι πωλητές, με αφορμή το «γύρισμα» του τραπεζικού κλάδου πανευρωπαϊκά.

Σχεδόν άμεση η υποχώρηση στο ΧΑΑ, με πωλήσεις από τα υψηλά ημέρας σε Εθνική, Alpha Bank, μετοχές που αρχικά είχαν αντιδράσει έως τα 2,042 και 0,8748 αντίστοιχα. Πριν λίγο, οι τιμές τους ήταν στα 1,9755 και 0,859 ευρώ, χάνοντας -σχεδόν- το σύνολο των αρχικών κερδών.

Στα 21,8 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών (*), με τα 8 εκατ. να πραγματοποιούνται στη διάρκεια της διόρθωσης, ένδειξη πως η αντίδραση έγινε με μεγαλύτερο τζίρο από αυτόν της -μέχρι τώρα- διόρθωσης.

Εμφανές το ότι η αγορά μας, όπως και οι διεθνείς, είναι σε φάση μερικής κατοχύρωσης θέσεων, με τους short να έχουν αποκτήσει πλεονέκτημα, που μέχρι τώρα όμως δεν ακυρώνει την κίνηση των long των τελευταίων εβδομάδων.

Αβεβαιότητα, ρευστότητα όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη πορεία, με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Παρασκευής, με αυξημένη τη μεταβλητότητα και τον βαθμό επηρεασμού (κυρίως) των traders.

Στις τράπεζες, ισχυρότερη η Αlpha Βank, με την αγορά να αναμένει την επικύρωση του deal για το πρόγραμμα Galaxy στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Μειονεκτούν οι long, που επικεντρώνονται σε ΤΙΤΑΝ (14,72), Aegean (5,01), Coca Cola (26,25), Mytilineos (12,26), EXAE (3,85), ΕΥΔΑΠ (6,79).

Στις 50/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, (*) λίγο πριν τις 14:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v