Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Διστακτικές κινήσεις, με ορόσημο τις 800 μονάδες

Χαμηλές διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών. Μικρό εύρος στις εντολές που περνούν από πωλητές-αγοραστές στο σύστημα, καταδεικνύει τις συγκρατημένες διαθέσεις των παικτών μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις οπισθοχώρησης. Επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Χρηματιστήριο: Διστακτικές κινήσεις, με ορόσημο τις 800 μονάδες

Επιφυλακτικές οι κινήσεις traders και επενδυτών, οριακές οι διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά, ανάλογη εικόνα
στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε αναμονή των εξελίξεων, κυρίως στις ΗΠΑ, από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο και Αθήνα.

Στις 3.798 (0,12%) τα features του S&P500 στη Wall Street, στις 13.934 μονάδες ο DAX, λίγο χαμηλότερα του ορίου των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Διστακτικοί στο άνοιγμα (κυρίως) οι βραχυπρόθεσμοι, με τους ενεργούς ξένους να κινούνται ανάλογα με τον ρυθμό των ομολόγων τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο σύστημα περνούν εντολές από πωλητές-αγοραστές, σε εύρος μόλις 5 μονάδων, για τον ΓΔ με άνω όριο τις 799,45 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη λίγο υψηλότερα (478,54) και τον FTSE25 λίγο χαμηλότερα (1.895),
με εμφανή την στάση αναμονής και από τις δύο πλευρές. Προφανώς περιμένοντας το έναυσμα από Νέα Υόρκη και Φρανκφούρτη.

Σχεδόν στα 7 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, με αρνητικό πρωταγωνιστή -από τα blue chips- την Jumbo και ενθαρρυντικές ενδείξεις από ΟΤΕ, Motor Oil.

Ενδεικτική της στάσης των επενδυτών το ότι η μεταβολή των μετοχών δεν ξεπερνά το 1% (είτε μείον είτε συν), με εξαιρέσεις για ΤΙΤΑΝ και Sarantis, όπου οι αγοραστές έχουν ξεκάθαρα ισχυρό πλεονέκτημα.

Alpha Bank και Πειραιώς στο επίκεντρο (βραχυπρόθεσμα) από τον τραπεζικό κλάδο, για τη μεν πρώτη σε αναμονή του Galaxy, για τη δε δεύτερη με αφορμή τις ενέργειες της διοίκησης. Αναλυτικό το ρεπορτάζ της Αναστασίας Παπαϊωάννου για τις δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο σχεδιασμού επανιδιωτικοποίησης της Πειραιώς. Στο 1,146 οριακά θετική η μετοχή.

Από τα blue chips, στον ΤΙΤΑΝα οι αγοραστές φθάνουν μέχρι τα 14,88 (1,92%), στον Sarantis έως τα 9,28 (3,29%) κοντά στο «υψηλό» των 9,57 ευρώ, στον ΟΤΕ έως τα 13,07 (0,54%).

Στο 1,586 (1,99%) η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 12,23 (0,08%) της Mytilineos, στα 12,93 (0,28%) της Motor Oil.

Από τις μετοχές του FTMidCap, ανοδική φορά για: Papoutsanis, Profile, MIG, Attica Bank, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Ικτίνος, Ελτον, Avax.

Στις 40/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 96 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v