Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κρατά τις 800 μονάδες, κυρίαρχο το stock picking

Σε οριακά θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με κλείδωμα κερδών αλλά και επιλεκτικές αγορές από τους επενδυτές. Ξεχωρίζουν Alpha, Πειραιώς και ΟΤΕ από τον FT 25. Αρνητικό γύρισμα για Jumbo, νέο υψηλό για Profile, κλειδωμένη στο limit up η Intralot.

Χρηματιστήριο: Κρατά τις 800 μονάδες, κυρίαρχο το stock picking

Συντήρηση δυνάμεων και συσσώρευση στα κύρια ευρωπαϊκά, λίγο πάνω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στα 23,8 εκατ. της αξίας συναλλαγών (*) αποτυπώνεται η εικόνα της αγοράς, σε μία καμπή που και μερική κατοχύρωση θέσεων γίνεται αλλά και επιλεκτικές αγορές, χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να πιέζει ιδιαίτερα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Κοντά στα υψηλά τους οι διεθνείς αγορές, κοντά σε «τοπική κορυφή» (52 εβδομάδων) η ελληνική, με traders και επενδυτές να συνεχίζουν με stock picking, μέχρι νεωτέρας.

Είθισται περίοδοι συσσώρευσης -μετά από ισχυρή ανοδική κίνηση- να απαιτούν λίγο χρόνο προτού τείνουν υψηλότερα (στην περίπτωση επανατοποθετήσεων) ή χαμηλότερα (σε διανομές χαρτιών).

Για όσο οι βασικοί δείκτες συντηρούνται υψηλότερα στηρίξεων (μηνιαίων) τόσο η τάση παραμένει ανοδική,
με τον ΓΔ στις 805 μονάδες να «μετρά» ένα 2,06% σε αυτό το διάστημα.

Στις 490 με αρνητική κλίση ο Δείκτης Τραπεζών (σε μηνιαίο) αλλά ισχυρή ανοδική (σε 3μήνου), με σχεδόν 70% καταγράφει τη μεγαλύτερη απόδοση σε ευρωπαϊκό επίπεδο (από τέλος Οκτωβρίου - αρχή Νοεμβρίου).

Στις 1.918 ο FTSE25 με θετική απόδοση (1,70% στον μήνα και 28,08% στο 3μηνο) καθώς μετοχές-σηματωροί ενισχύθηκαν σημαντικά.

Σε Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με αρνητικό «γύρισμα» για την πρώτη (στα 13,30 από 13,63), μικρή πίεση στην δεύτερη (στα 11,16 ευρώ) και σταθερούς αγοραστές σε ΟΤΕ, Εθνική, Αlpha Bank.

Ισχυρή ανοδική τάση για συγκεκριμένους τίτλους, ενδεικτική η περίπτωση της Mytilineos. Στα 12,55 η μετοχή και σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 12,65 «βλέπει» σημαντικά υψηλότερα, σε επίπεδα που αντιστοιχούν με αποτίμηση 2 δισ. ευρώ.

Θετικές για τους long εκπλήξεις και από τα χαμηλότερα... ράφια (που θα έλεγε ο Στέφανος Κοτζαμάνης), με το «κλείδωμα» της Intralot να ξεχωρίζει. Απόρροια της συμφωνίας με το 75% plus των κατόχων ομολογιών της έκδοσης 250 εκατ. (λήξης Σεπτ.2021) στοα 0,192, με εντολές για αγορές 720 χιλ. μτχ. στο 20%.

Νέο υψηλό για την Profile στα 5,45 ευρώ, κίνηση για τη μετοχή της Παπουτσάνης στα 2,42 ευρώ (split 106/100), της Intracom στοα 0,864 ευρώ.

Ισοπαλία με 53 εκατέρωθεν για ανοδικές/πτωτικές.

(*) λίγο πριν τις 15:00

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v