Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλώνει το Χρηματιστήριο, σε κλίμα αβεβαιότητας διεθνώς

Χαμηλότερα κινείται η κεφαλαιαγορά, στη σκιά των πιέσεων στα διεθνή χρηματιστήρια. Στηρίξεις πέριξ των 785 μονάδων. Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, καθώς είναι αυτός με τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε διάστημα 3μήνου. Ρευστοποιήσεις στα blue chips.

Χαμηλώνει το Χρηματιστήριο, σε κλίμα αβεβαιότητας διεθνώς

Με απώλειες το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Αρχικά σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, με τα δυσάρεστα νεότερα από το μέτωπο του κορωνοϊού να προκαλούν ρευστοποιήσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Από χαμηλότερα επίπεδα τιμών «άνοιξε» η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που από χθες είχε προηγηθεί στη διόρθωση.

Σε αναμονή traders, επενδυτές και στη Νέα Υόρκη, για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Από 0,31% χαμηλότερα, από τις 3.780 μονάδες τα futures του S&P500.

Στα καθ' ημάς, το χθεσινό «κλείσιμο» χαμηλότερα των 800 μονάδων συνέβαλε και στο «γύρισμα» των Συμβολαίων στα Παράγωγα. Το premium της Τετάρτης έγινε discount από τα μέσα και μέχρι το τέλος της Πέμπτης, ενόψει της σημερινής λήξης της απλής σειράς στα Παράγωγα.

Συνεπώς, μέχρι τις 14:00-14:30 θα έχουμε μία μάλλον λιγότερο ενδεικτική εικόνα της τάσης. Θυμίζοντας τον επόμενο βραχυπρόθεσμο ορίζοντά μας, Πέμπτη 21-Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, με ECB και Fitch. Και Biden για τη Wall Street.

Στις 794,03 μονάδες ο ΓΔ, χθες, από τις 790,34 οι πρώτες εντολές. Σταδιακά χαμηλότερα με στηρίξεις πέριξ των 785 μονάδων.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, καθώς είναι αυτός με τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε διάστημα 3μήνου και αυτός που από τη συνεδρίαση της Τρίτης 5/1 άρχισε να διορθώνει, προϊδεάζοντάς μας για την κλίση που θα βάραινε σταδιακά και τα blue chips. Για ανάγκη επιστροφής στην άμυνα είχαμε αναφερθεί από την ημέρα εκείνη, σε σχετική ανάρτησή μας στον Εκη.

Στις 476,01 μονάδες, χθες, ο ΔΤΡ, χαμηλότερα των σημαντικών 480, που πλέον λειτουργούν ως αντίσταση σε ένα εύρος/κανάλι με χαμηλό όριο τις 450 μονάδες.

Συνέχεια πωλήσεων στις τραπεζικές, ρευστοποιήσεις στην πλειονότητα των blue chips και ένα πακέτο για 150.000 τμχ. της Profile στα 5,35 ευρώ (στις 10:32).

Σε Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil, Mytilineos, Πειραιώς η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, για να φτάσουμε στις Jumbo, Sarantis, Viohalco μετοχές του δείκτη με θετικό πρόσημο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v