Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με την επιχείρηση αναστροφής να μην πείθει. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, ξεχωρίζει ανοδικά η Alpha Bank. Αντίδραση για Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα, πιέσεις για ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Επιχείρηση αναστροφής στα ευρωπαϊκά, ανάλογη προσπάθεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με διόρθωση μεγαλύτερη των ευρωπαϊκών και περισσότερο τραπεζοβαρή στο «ρηχό» χρηματιστήριό μας, η συνεδρίαση ξεκίνησε με επιφυλακτικές αγορές από την πλευρά όσων προσβλέπουν σε αναστροφή της τάσης.

Νωρίτερα, στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφωνόταν στις 13.790 (1,03%), την ώρα που στη Νέα Υόρκη, τα futures του S&P500 παρέπεμπαν σε πτωτικό ξεκίνημα, από 0,22% χαμηλότερα και τις 3.839 μονάδες.

Στη Wall Street, η προσοχή εστιάζεται περισσότερο στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα καθ' ημάς, από τις 762,73 μονάδες το άνοιγμα της συνεδρίασης, με αδύναμη συνέχεια λίγες μονάδες υψηλότερα, για να κυμανθεί χαμηλότερα των 765 μονάδων. Κατ' αρχάς αποθαρρυντικό για τους long το πρώτο ημίωρο, καθώς για αναστροφή κλίματος/τάσης απαιτείται κάτι πειστικότερο.

Παραμένουν οι πωλήσεις στον τραπεζικό κλάδο, κάτι σαν ουρά εντολών του 2ημέρου Παρασκευής-Δευτέρας, με συνέπεια ο ΔΤΡ να μην υπερβεί καν τις 465 μονάδες. Οριακά υψηλότερα ο FTSE25 στις 1.818 μονάδες, με κάποιες πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις από την εικόνα συγκεκριμένων βαριών χαρτιών.

Σε Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι περισσότερες συναλλαγές, με τα δύο blue chips σε πιο πειστική αντίδραση απ' ό,τι τα τραπεζικά.

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Motor Oil η επόμενη 5άδα, με μεικτές τάσεις από την πλευρά πωλητών-αγοραστών.

Στα 4,7 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:00, με τη συνέχεια να αναμένεται δύσκολη για τους long.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v