Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται φρένο στη διόρθωση του Γενικού Δείκτη

Διερευνητικές κινήσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Τα ηνία θα επιχειρήσουν να αναλάβουν οι long, μετά την πτώση της Παρασκευής και τη διόρθωση 3,7% στο έτος. Οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και η ετυμηγορία της Fitch στο επίκεντρο.

Ζητείται φρένο στη διόρθωση του Γενικού Δείκτη

Ανοδικά, από νωρίτερα, τα κύρια χρηματιστήρια της Ασίας.

Στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων στη Wall Street η προσοχή (κατ' αρχάς) των traders,
με τους κολοσσούς του κλάδου πληροφορικής στο επίκεντρο.

Kαι υπό την σκιά των άστοχων (επιεικώς) χειρισμών Βερολίνου και Βρυξελλών στο εμβολιαστικό μέτωπο οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με υπεραπόδοση ο S&P500 έναντι του DAX για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ανάσχεση στην πλαγιοκαθοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα επιχειρήσουν οι long, αυτή την εβδομάδα, τελευταία για τον Ιανουάριο.

Με τον, μέχρι τώρα, λογαριασμό αρνητικό καθώς με τον ΓΔ στις 778,98 μονάδες, η διόρθωση φτάνει στο 3,71% από την αρχή του έτους. Κλάδος-κλειδί και «υπαίτιος» αυτής της οπισθοχώρησης ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ στις 478,09 να μετρά απώλειες 7,88%, μετά από ένα 74,09% σε διάστημα 3μήνου. Απόδοση, που -εν μέρει- δικαιολογεί/εξηγεί τη μερική ρευστοποίηση θέσεων στις μετοχές του κλάδου. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις 5 συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι και την τελευταία του μηνός, συνεκτιμώντας τη διαφοροποίηση μεταξύ τους.

Για τον κλάδο, μένει να φανεί -από την αρχή κιόλας- σήμερα κατά πόσον η «βουτιά» της Παρασκευής ήταν απόρροια πωλήσεων από επενδυτές, οι οποίοι είκαζαν για την ετυμηγορία του οίκου Fitch. Ξαναθυμίζω πως από νωρίς την Παρασκευή, ο Στρατηγικός Αναλυτής είχε προϊδεάσει σχετικά με τη βαθμολόγηση των Αμερικανών.

Με απώλειες η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με τον FTSE25 στις 1.855,60 να χάνει ένα 4,09% από την αρχή του έτους, με ζητούμενη την, ει δυνατόν, από σήμερα κιόλας, ενεργοποίηση αγοραστών σε συγκεκριμένα «βαριά» χαρτιά του δείκτη.

Σηματωροί των traders, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Motor Oil, Mytilineos.

Ημέρα διερευνητικών της χώρας μας με την Τουρκία -στην Κωνσταντινούπολη-, προφανώς η έκβασή τους να επηρεάζει (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) και τις κινήσεις (κυρίως) των traders.

Τεχνικά, η προσοχή μας στον ΔΤΡ, με stop για τις long θέσεις στις 466 μονάδες. Και πρώτη αντίσταση στις 509 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v