Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη

Κάτω από τις 770 μονάδες υποχωρεί ο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου, με τους πωλητές να βάζουν στο στόχαστρο τις τραπεζικές μετοχές και τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 470 μονάδες. Ανοδος για Σαράντη, ΤΕΝΕΡΓ. Μέτριος ο τζίρος.

Τραπεζοβαρής διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα κύρια ευρωπαϊκά αλλά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για διαφορετικούς λόγους μεν, με ίδιο, όμως, το αποτέλεσμα όπως αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Στις 13.886 οριακά θετικός ο DAX, από τις 474 μονάδες ο ΔΤΡ που γρήγορα διόρθωσε έως 4% χαμηλότερα, παρασύροντας και τα blue chips στο σύνολό τους.

Κοινό χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο μέτριος ρυθμός εντολών, η διακύμανση σε στενό εύρος, με μεικτές τάσεις για μετοχές τραπεζικών, βιομηχανικών και μεταφορικών σε Φρανκφούρτη και Αθήνα.
Στο 0,32% από τις 3.846 μονάδες τα futures του S&P500, στη Νέα Υόρκη, με τα οικονομικά αποτελέσματα στο επίκεντρο.

Ο τραπεζικός κλάδος στο επίκεντρο, με τους πωλητές να συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις της Παρασκευής, με συνέπεια ο ΔΤΡ από τις 474,77 να διορθώσει χαμηλότερα και των 470 μονάδων, μετά το πρώτο 15'.

Με τους πωλητές να επιμένουν πιεστικότεροι μετά τις 10:45, με συνέπεια ο ΔΤΡ να διορθώσει προς τις 460 μονάδες.

Με μέτριες μεν συναλλαγές αλλά χωρίς επαρκείς αγοραστές από την άλλη πλευρά, γρήγορα η κλίση του ΓΔ έφτασε προς τις 772,53, ξεκινώντας από 7 μονάδες υψηλότερα. Συνακόλουθα ο FTSE25 από τις 1.855 διόρθωσε έως 20 μονάδες χαμηλότερα, καθώς με τις πωλήσεις στα τραπεζικά ενεργοποιήθηκαν -σχεδόν αντανακλαστικά- και στα blue chips.

Στην πλειονότητά τους, με τους εν δυνάμει αγοραστές να μη δείχνουν να βιάζονται. Αλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε νέα αισθητή μείωση συναλλαγών/τζίρου, επιβεβαιώνοντας την αποστασιοποίηση αρκετών funds και μεγάλων επενδυτών. 

Στις τράπεζες το πρόβλημα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v