Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 760 με επάνοδο τραπεζών

Κέρδη άνω του 2% για τον Γενικό Δείκτη, με την Coca Cola να... βγαίνει μπροστά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, διευκολύνοντας τους long. Ισχυρά κέρδη και για τον ΟΤΕ, άνοδος για τις τράπεζες, θετικό σήμα για τον FT 25.

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 760 με επάνοδο τραπεζών

Με ενθαρρυντικές ενδείξεις συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά, επιφυλακτική η αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τις ασιατικές αγορές να έχουν προηγηθεί με άνοδο, συνέχεια της χθεσινοβραδινής στη Νέα Υόρκη, σε Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α. οι long είχαν λόγους να συνεχίσουν υψηλότερα. Με «καύσιμα» και τις τελευταίες δηλώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν, ο DAX ενισχύθηκε προς τις 13.780 μονάδες. Βοηθούντων και των futures στη Wall Street, με τα συμβόλαια του S&P500 να παραπέμπουν από 0,74% υψηλότερα και τις 3.798 μονάδες.

Με αυτό το κλίμα εκτός, εντός στα καθ' ημάς δύσκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί το χθεσινό.

Παρ' όλα αυτά, επιφυλακτικές οι πρώτες εντολές από την πλευρά των αγοραστών, παρά το ότι δόθηκαν έως τις 760 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Ωστόσομ με συγκριτικά σταθερότερες και περισσότερες εντολές από τους long, με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στο ταμπλό, με τον τραπεζικό κλάδο και τα «βαριά χαρτιά» να δείχνουν καλύτερη -συγκριτικά με τη χθεσινή- εικόνα.

Επαναφορά των τραπεζικών, με τον κλαδικό δείκτη να επανέρχεται πάνω από τις 450 μονάδες. Κατ' αρχάς και ελάχιστο ζητούμενο η υπέρβαση των 460 για τον ΔΤΡ και ει δυνατόν σε «κλείσιμο» συνεδρίασης.

Ενθαρρυντική η εκκίνηση για συγκεκριμένα blue chips -με την Coca Cola για δεύτερη σερί συνεδρίαση να βγαίνει μπροστά, με τους αγοραστές να διευκολύνονται και από την άνοδο της CC/HBC στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στα 25,24 (3,05%) η δεύτερη πιο «βαριά» εισηγμένη του χρηματιστηρίου, διευκολύνοντας τους long να ανέβουν έως τα 12,28 (2,68%) στον ΟΤΕ, την πρώτη πιο «βαριά» της αγοράς μας.

Με το δίδυμο ΟΤΕ - Coca Cola να ενισχύεται περισσότερο από 2%, ήταν απλά θέμα χρονισμού να «λυθούν» περισσότερο οι long στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη.

Ετσι, μετά τις 11:00, οι εντολές έγιναν πιο επιθετικές σε τίτλους και των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Viohalco κ.α.

Αποτέλεσμα: μετά τις 11:05 να διαμορφωθεί -εκ νέου- σήμα long για τον FTSE25, όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα.

Στα 7,5 εκατ. η αξία συναλλαγών λίγο μετά τις 11:15, με τον ΓΔ κατά 2,08% υψηλότερα, στις 766 μονάδες.

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 8/1, με 71 μετοχές με θετικό πρόσημο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v