Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νέο «λουκέτο» στην Αττική αποτιμά το Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 770 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τους πωλητές να ελέγχουν τη συνεδρίαση. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, στο «στόχαστρο» ΟΠΑΠ και Jumbo, λόγω ενδεχόμενου σκληρού lockdown. Κόντρα κίνηση για ΕΛΠΕ και Motor Oil.

Το νέο «λουκέτο» στην Αττική αποτιμά το Χρηματιστήριο

Ηπια διόρθωση εκτός, στον ρυθμό της σύσκεψης με αντικείμενο το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων, οι πωλητές έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εως 1,85% χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης, στις 763,57 μονάδες, λίγο μετά τις 13:30 -ώρα έναρξης της σύσκεψης για το υγειονομικό-, με τους εν δυνάμει αγοραστές να έχουν τραβηχτεί χαμηλότερα.

Δυστυχώς, για τους long φαίνεται να επιβεβαιώνεται η αρνητική παράμετρος (στην οποία αναφερόμασταν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, ζητώντας την προσοχή -κυρίως- όσων κινούνται βραχυπρόθεσμα).

Πτωτικό το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τις πωλήσεις να απορροφώνται για ένα ικανό διάστημα της συνεδρίασης σε τιμές όχι χαμηλότερα των 770 μονάδων. Με ελεγχόμενη τη ροή εντολών, η αγορά ισορροπούσε σε ένα λογικό εύρος τιμών αλλά με το κλίμα να αλλάζει προς το χειρότερο, όταν έγινε γνωστή η πληροφορία για σύγκληση σύσκεψης, τώρα το μεσημέρι.

Περιορισμένης έκτασης αύξηση των πωλήσεων, ακόμη λίγο χαμηλότερα οι εντολές αγοράς, με συνέπεια ο τραπεζικός κλάδος να χάσει ένα 3,73% (455 μονάδες), ο FTSE25 σχεδόν 2% (1.284 μονάδες).

Αυτά, με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 22,5 εκατ. (στις 13:50), με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σε ΔΕΗ, Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil και ΟΤΕ.

Διευρύνονταν οι απώλειες για ΟΠΑΠ και Jumbo, που πλήττονται περισσότερο από την προοπτική ενός γενικευμένου απαγορευτικό στην Αττική.

Αντιθέτως κόντρα στη διόρθωση πηγαίνουν ΕΛΠΕ (5,38 ευρώ), ΜΟΗ (11,52), Τέρνα Ενεργειακή (14,48), Lamda Development (6,28).

Ανατροπή και για τη σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 85 να διορθώνουν και 20 να αντιδρούν ανοδικά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v