Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδική τροχιά για τον Γενικό Δείκτη

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές, η επαναφορά του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 770 μονάδες, με τον κλαδικό δείκτη να υπερβαίνει κρίσιμη τεχνικά περιοχή. Ξεχωρίζει η Alpha Bank, βοήθειες από Coca Cola, υπεραποδίδει η Jumbo.

Χρηματιστήριο: Ανοδική τροχιά για τον Γενικό Δείκτη

Με ήπιο ρυθμό συνεχίζεται η άνοδος στα ευρωπαϊκά, με οδηγό τις τράπεζες η προσπάθεια αντίδρασης
στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο, από τις 3.886 μονάδες τα futures στη Νέα Υόρκη.

Με ενθαρρυντικές ενδείξεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Αθήνα, με τους αγοραστές να ενεργούν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και μετά τα πρώτα 5'-10' στην πλειονότητα των blue chips.

Ροή εντολών και συναλλαγές, στα πρώτα 15' της συνεδρίασης, κατά τι καλύτερη -σε σχέση με την Παρασκευή- αλλά χωρίς να φτάνει τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας στα επόμενα 15'-20', με αποτέλεσμα βασικοί δείκτες, μετοχές να σταθεροποιηθούν λίγο υψηλότερα.

Ανοιγμα από τις 767,91 μονάδες για τον ΓΔ, με μέτρια κίνηση 4-5 μονάδες υψηλότερα. Με τον τραπεζικό κλάδο να κάνει τη θετική διαφορά, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αλλά και των εξελίξεων που αφορούν στο τι μέλλει γενέσθαι με ΤΧΣ, αμκ κ.λπ.

Ενδεικτικό το ότι για τον ΔΤΡ συνεχίστηκε η κίνηση που ξεκίνησε από τα χαμηλά της προηγούμενης Δευτέρας, ξεπερνώντας τις 466 μονάδες -έως τις 468,21-, με το σημείο αναφοράς και πρώτη αντίσταση να λειτουργεί ως σηματωρός για τους traders.

Σε Alpha Bank η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με αγορές έως 3,05% υψηλότερα, ενώ ακολουθούν Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Σε άνοδο ο δείκτης EuroStoxx Banks, στις 78,90 (1,95%), προφανώς διευκολύνει τις ενέργειες των επενδυτών και στο χρηματιστήριό μας.

Μένει να δούμε, εάν σταδιακά θα γίνει ενεργότερη η παρουσία «ισχυρών χεριών» στις μετοχές του κλάδου και εάν η Αlpha Βank θα μπορούσε να αποτελέσει τον οδηγό μας σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Ικανοποιητική μεν η κινητικότητα σε μετοχές όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Mytilineos, Motor Oil, Lamda Development, Jumbo, Coca Cola κ.α., αλλά όχι τόση που να λύνει εντελώς τα χέρια των long. Θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, στη συνέχεια, έτσι ώστε να θεωρηθούν στήριξη οι 1.840 μονάδες για τον FTSE25.

Ωστόσο, είναι ένα πρώτο βήμα, συνέχεια στα προσεκτικά ανοδικά της τελευταίας εβδομάδας.

Στις 62/17 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τον τζίρο στα 4,5 εκατ. στις 11:15. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v