Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κίνηση προς τις 790 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Αξιόλογα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, που υπερβαίνει δύσκολη τεχνικά περιοχή, με το σύνολο των blue chips στο «πράσινο». Σε υψηλότερα επίπεδα οι τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει. Νέα υψηλά, νωρίτερα, για ΔΕΗ και Revoil.

Χρηματιστήριο: Κίνηση προς τις 790 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, στα «πράσινα» η Λεωφόρος (Αθηνών), με τους long να αξιοποιούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών το μικρό πλεονέκτημα των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Μέτριων συναλλαγών η συνεδρίαση από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, καθώς η αγορά της Νέας Υόρκης είναι κλειστή σήμερα. Ενδεικτικά ο DAX, νωρίτερα, στις 14.103 μονάδες.

Στο χρηματιστήριό μας, με τον αέρα της αντίδρασης από τα χαμηλά των 729 και την επιβεβαίωση των 756 μονάδων, traders και επενδυτές συνεχίζουν υψηλότερα.

Με συναλλαγές σχετικά ικανοποιητικές (συγκριτικά πάντα με τον μ.ο. των προηγούμενων εβδομάδων), ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει προς τις 790 μονάδες. Με υπεραπόδοση των τραπεζικών και συντήρηση της τάσης για την πλειονότητα των blue chips.

Στις 465 (2,44%) ο ΔΤΡ, στις 1.877 (1,53%) ο FTSE25, ενώ ο FTMidCap με 1,07% συνεχίζει στις 1.115 μονάδες.

Ενθαρρυντικός ο καταμερισμός σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, όπως η συνολικότερη εικόνα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης αλλά και της ευρύτερης των μεσαίας-χαμηλότερης.

Σε 66 μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές, σε μόλις 8 οι πωλητές, σχέση ενδεικτική της ευρύτερης τάσης.

Από νωρίς η υπέρβαση του κομβικού σημείου μας, των 781 μονάδων, του make or break όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενα σχόλιά μας, απλά επιτάχυνε τον ρυθμό των εντολών από τους long.

Σε Alpha Bank από τις τραπεζικές και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo από τις σηματωρούς, για να ακολουθήσουν σταδιακά μετά τις 10:40-10:45 στην πλειονότητά τους τα χαρτιά του 25άρη.

Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, για να συμπληρώσουν ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Aegean, Lamda, ΟΠΑΠ κ.α., με τη ζυγαριά να κλίνει όλο και περισσότερο υπέρ των long.

Τεχνικά για τον 25άρη, οι 1.870 είναι το κοντινό stop, η υπέρβαση των 1.876 (στις 1.878 στις 11:20) ενισχύει την κίνηση προς τις 1.913 μονάδες.

Απόλυτα κατατοπιστική η διαγραμματική απεικόνιση του FTSE25, σε μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη.

Νέα υψηλά, νωρίτερα, για τη ΔΕΗ στα 8,20 ευρώ, νέα υψηλά και για τη Revoil στο 1,095 ευρώ.

Συγχρονισμός ανόδου για ενεργειακές και πετρελαϊκές (μετά την επάνοδο του πετρελαίου σε υψηλά 13 μηνών), τάση που δείχνει να έχει συνέχεια.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v