Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση ήπιων τόνων, με τους short να εμφανίζουν ένα μικρό πλεονέκτημα εξαιτίας (και) της εικόνας στις μεγάλες διεθνείς αγορές. Αντίδραση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, μετά τις σημαντικές χθεσινές απώλειες.

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά, αρνητικά τα futures στη Wall Street. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά το αρχικά ανοδικό ξεκίνημα (στα πρώτα 5'), η συνέχεια χρειάζεται προσοχή, κυρίως απ' όσους ενεργούν ενδοσυνεδριακά, το πολύ σε διάστημα δύο συνεδριάσεων.

Δεδομένου ότι η αφορμή για το «γύρισμα» λ.χ. του DAX δεν μας αφορά άμεσα, ωστόσο η βραχυπρόθεσμη τάση του S&P 500 διατηρεί εντός παιδιάς τους short και στο χρηματιστήριό μας. Γι' αυτό προσεκτικά και με φειδώ, μέχρις ότου έχουμε σαφέστερη εικόνα για το πώς θα κινηθεί σήμερα η Νέα Υόρκη.

Με μικρές απώλειες το ξεκίνημα της συνεδρίασης, απρόσκοπτη η απορρόφηση της περιορισμένης προσφοράς και ενεργοποίηση των αγοραστών. Διακύμανση για τον ΓΔ από τις 773,97 στις 778,45 και τις 772,86 μονάδες, με προτεραιότητα στην επιβεβαίωση της στήριξης (770) παρά στη υναμική συνέχισης πέραν των 780 μονάδων.

Θα μπορούσε να περιμένει για τη συνέχεια της συνεδρίασης, καθότι τέλος εβδομάδας πιθανότατα θα βγουν πωλήσεις από τους συνήθεις υπόπτους. Κυρίως από διαχειριστές μετοχικών αμοιβαίων, που με απόδοση 1,38% σε εβδομαδιαίο δεν αποκλείεται να «κλείσουν» μέρος των θέσεών τους. H ευρύτερη περιοχή των 780 μονάδων μπορεί να δώσει αλλαγή τάσης και γι' αυτό, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, θα χρειαστεί λίγο περισσότερη υπομονή.

Στις 1.844,80 μονάδες ο 25άρης, με αντίστοιχα σημεία που χρήζουν προσοχής οι 1.870 και οι 1.840 μονάδες. Ας διασφαλιστεί αυτό το εύρος σήμερα και από Δευτέρα βλέπουμε.

Μέτριος ο ρυθμός εντολών, ουδεμία σχέση με την ταχύτητα της χθεσινής συνεδρίασης, χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις και την Πειραιώς να περνά πρώτη στη σχετική κατάταξη (συναλλαγών). Ακολουθούν ΔΕΗ, ΟΤΕ και Alpha Bank, με μικρή υπερίσχυση των πωλητών και στις 3, εύλογα στη μετοχή της Επιχείρησης μετά την τελευταία ισχυρή άνοδο.

Στα 2,033 η Εθνική, στα 8,12 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο 1,455 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 12,34 ευρώ η Mytilineos, και στις 4 με αγοραστές.

Δικαιολογημένη η επιφυλακτικότητα (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων, ορθή η στάση τους να κοιτούν τις άμυνες/στηρίξεις και ανάλογα να κινηθούν στη συνέχεια.

Στις 40/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 106 χωρίς μεταβολή. Και την αξία των συναλλαγών στα 3,3 εκατ. με τη συμπλήρωση των πρώτων 30' της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, ο DAX στις 13.943 (-0,68%), τα futures του S&P500 από 0,39% χαμηλότερα, από τις 3.897 μονάδες. Στα 60,43$/βαρέλι το τύπου Brent, με διόρθωση, μετά τα τελευταία «τοπικά υψηλά».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v