Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Coca Cola και ΔΕΗ δίνουν τάση

Πάνω από τις 770 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ισχυρή άνοδο 5% για τον τίτλο της Coca Cola. Με κεκτημένη άνοδο σε πολυετή υψηλά πάνω από τα 8 ευρώ η ΔΕΗ. Αντίδραση για τις τράπεζες. Αγοραστές και σε Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Coca Cola και ΔΕΗ δίνουν τάση

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, σταθερά στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι long υπεραποδίδουν με Coca Cola/hbc, τάση από τη ΔΕΗ και βοήθειες από σειρά μετοχών-σηματωρών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ανοιγμα της συνεδρίασης από τις 762,97 μονάδες, πολύ γρήγορα έως τις 774,39, με σημαντικές αγορές από «ισχυρά χέρια» στη μετοχή της Coca Cola, νέες εντολές όλο και υψηλότερα στον τίτλο της ΔΕΗ, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση κλίματος από -σχεδόν- την αρχή.

Στις 1.840 μονάδες ο FTSE25, στις 446 ο Δείκτης Τραπεζών και ακόμη μία συνεδρίαση καλή για τα blue chips των mid caps, με τον δείκτη στις 1.092 μονάδες.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενο το ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς οι traders είχαν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα 2020, που θα ανακοίνωνε σήμερα η Coca Cola. Πριμοδοτώντας τη μετοχή με αγορές, άνοδο σε διάστημα εβδομάδας, οι long είχαν εκ προοιμίου αυτό το «εργαλείο» υπέρ τους.

Στα 27 ευρώ, με 5,02% και αυξημένες συναλλαγές, στις 11:15 η δεύτερη βαρύτερη εισηγμένη/μετοχή του χρηματιστηρίου, διευκόλυνε τους αγοραστές και σε άλλα χαρτιά του δείκτη.

Με κεκτημένη ταχύτητα στη μετοχή της ΔΕΗ σε νέα πολυετή υψηλά, περνώντας και τα 8 ευρώ, με την αποτίμηση της Επιχείρησης να πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ.

Με αγοραστές και σε Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, ήταν θέμα χρόνου να ενεργοποιηθούν ανάλογες εντολές και σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Jumbo, TITAN, Sarantis, ΟΠΑΠ κ.α.

Συνεπώς το πρόβλημα για τους long παρέμενε ο τραπεζικός κλάδος-κλειδί. Ευτυχώς, γι' αυτούς, κατέστη σαφές πως η περίπτωση της Πειραιώς ήταν ιδιαίτερη και ξεχωριστή από των άλλων 3 συστημικών τραπεζών, διαφορά που από νωρίς επισημάνθηκε στον Εκηβόλο. Με ειδική ανάρτηση, ειδικά για την Πειραιώς.

Ετσι η επάνοδος αγοραστών σε Εθνική, Alpha Bank και Eurobank ξαναβάζει τον κλάδο σε διαδικασία αντίδρασης.

Στο 0,75 με 2,74% η Αlpha Bank, με την υψηλότερη απόδοση και την αγορά να περιμένει τα νεότερα από τα εκκρεμή μέτωπα.

Ενθαρρυντική τόσο η εικόνα μετοχών-σηματωρών των mid caps (Attica Bank, MIG, Πλαστικά Θράκης, Intrakat, Profile, Autohellas κ.α.), με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διεύρυνση της μόχλευσης σε περισσότερες μετοχές, πέραν των γνωστών 6-8 της μεγάλης κατηγορίας, όσο και η συνολικότερη τάση, καθώς με θετικό πρόσημο είναι 64 έναντι 15 μετοχών με αρνητικό.

Αυξημένες οι συναλλαγές, ανάλογοι οι τζίροι, με τη συνδρομή αρκετών πακέτων σε μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Προσυμφωνημένες πράξεις που παραπέμπουν σε «τοποθετήσεις» και όχι «διανομή χαρτιών», κάτι που ενισχύει το ενδεχόμενο ανοδικής κίνησης αυτών των 2 μετοχών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v