Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος με αυξημένο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Προς τις 780 μονάδες με σημαντικά κέρδη ο Γενικός Δείκτης καθώς το ράλι στην Coca Cola διευκολύνει τους long. Αγοραστές στις τράπεζες πλην της Πειραιώς. Συνεχίζει ανοδικά η ΔΕΗ, με κέρδη άνω του 12% στην εβδομάδα. Ξεχωρίζει και η Ελλάκτωρ.

Ευρεία άνοδος με αυξημένο τζίρο στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, όπως και τα futures στη Wall Street.

Συνεχίζεται η προσπάθεια των long, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για επαναφορά προς τις 780/790 μονάδες, όπου και το πρώτο (εβδομαδιαίο) πεδίο αντιπαράθεσης με τους short. Στο πλαίσιο της τεχνικής ανοδικής διόρθωσης, από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 726 μονάδων.

Συνεδρίαση αυξημένης συναλλακτικότητας, ανάλογου τζίρου, με πληθώρα πακέτων σε συγκεκριμένες μετοχές, με αποτέλεσμα η αξία τους να διαμορφώνεται στα 21,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για προσυμφωνημένες συναλλαγές στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Jumbo και ΔΕΗ, με τις πρώτες δύο να ευνοούνται λόγω των μη αλλαγών στον δείκτη MSCI Greece, στη στάθμισή τους (άρα σε ενδεχόμενες εκροές).

Εως τις 780 μονάδες η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τις εντολές να κατανέμονται τόσο σε τραπεζικές όσο σε μετοχές-σηματωρούς του δείκτη.

Τάση που αποτυπώνεται σχεδόν παράλληλα στο 2,62% του Δείκτη Τραπεζών, στις 452 μονάδες και το 1,98% του 25άρη, στις 1.853 μονάδες.

Ενδεικτικό της τάσης για τους τίτλους εισηγμένων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης το ότι σε μόλις έναν (Πειραιώς) υπερισχύουν οι πωλητές.

Με αγοραστές στους άλλους 3 τραπεζικούς και στα 21 μη τραπεζικά χαρτιά, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον διαχωρισμό της Πειραιώς από την τραπεζική 4άδα, συνακόλουθα πώς αυτός αποτυπώνεται στους δείκτες.

Στις 69/27 η σχέση ανοδικών/πτωτικών καθώς, από την αρχή της συνεδρίασης, οι αγοραστές έχουν επεκταθεί σε πλειάδα μετοχών και της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Τεχνικά, για τον ΓΔ το stop έχει κατέβει στις 781 μονάδες, με το πτωτικό trend στις 786 σε ημερήσιο.

Για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κάπως αντίστοιχα, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη. Στις 1.870 μονάδες, για τον FTSE25.

Μετοχή της ημέρας, που κάνει τη διαφορά, διαμορφώνοντας τάση από την προσυνεδρίαση, η Coca Cola/hbc.

Στα 26,56-27,17 η διακύμανση, με αγοραστές από την αρχή και αφού προηγουμένως είχαν ανακοινωθεί τα οικονομικά αποτελέσματα. Επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές και όσους τοποθετούνταν από την αρχή της εβδομάδας.

Ωστόσο μετοχή των ημερών η ΔΕΗ, «τρέχοντας» με ένα θεαματικό 12,36% σε διάστημα εβδομάδας.

Με άνοδο 8,88% από την αρχή του έτους, αποτίμηση όλο και κοντινότερα στα 2 δισ., η μετοχή είναι από τα «καυτά» χαρτιά των funds που «χτίζουν» θέσεις στον ενεργειακό κλάδο.

Τεχνικά, στα 8,08 «βλέπει» τα 8,30 ευρώ, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

Ενθαρρυντική η εικόνα και για τις μετοχές του FTMidCap, με Avax, Attica Bank, Autohellas, Τεχνική Ολυμπιακή, Intrakat, Πλαστικά Θράκης κ.α. με άνοδο μεγαλύτερη της αγοράς.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v