Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις 800 μονάδες με τράπεζες και ενέργεια

Επαναφορά πάνω από τις 800 μονάδες για τον ΓΔ και πάνω από τις 1.900 για τον FT 25. Πονταρίσματα στις τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να ξεχωρίζει, αλλά και στο... Big Energy Play με αγορές σε ΔΕΗ και Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Στις 800 μονάδες με τράπεζες και ενέργεια

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά, θετικά τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι long επαναφέρουν την αγορά πάνω από το όριο των 800 μονάδων.

Στη συνεδρίαση της 20ής Ιανουαρίου ο ΓΔ είχε διαμορφωθεί στις 800,76, για να διορθώσει στις 726,02 μονάδες -στις 28 του μηνός-, χαμηλό επίπεδο και σημείο αναφοράς/αναστροφής, για να επανέλθει σήμερα
στην εν λόγω περιοχή.

Με συναλλαγές περισσότερες απ' ό,τι χθες στο αντίστοιχο διάστημα, δεδομένου ότι σήμερα λειτουργεί η Wall Street με τα συμβόλαια του S&P500 να παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από 0,47% υψηλότερα, από τις 3.949 μονάδες.

Οπως και χθες, traders και επενδυτές κατανέμουν τις εντολές τους τόσο σε τραπεζικά χαρτιά όσο και σε blue chips, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του ενδιαφέροντος, επιλογών. Εξέλιξη που εκτείνεται και πέραν των μετοχών του δείκτη σε πλειάδα άλλων από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Στις 475 μονάδες ο ΔΤΡ, με ελάχιστο ζητούμενο για την επαναφορά σε long τάση την υπέρβαση και «κλείσιμο» πάνω από τις 480 μονάδες. Στηρίξεις λίγο χαμηλότερα πιθανόν να χρειαστεί να επιβεβαιωθούν μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Επαναφορά πάνω από τις 1.900 μονάδες για τον FTSE25, ενθαρρυντική ένδειξη καθώς η κίνηση (υπο)στηρίζεται από αγορές «ισχυρών χεριών» σε blue chips και μετοχές σηματωρούς.

Στο επίκεντρο η μετοχή της Mytilineos, μετά και την πρωινή ανακοίνωση της εισηγμένης και σε αναμονή της παρουσίασης της Πέμπτης. Νέο υψηλό, με ισχυρές αγορές, έως 3,26% υψηλότερα στα 13,26 ευρώ, με αποτέλεσμα η αποτίμηση να υπολείπεται, πλέον, μία... ανάσα από το όριο των 2 δισ.

Big Energy Play, για τα funds το 2021, με τις τοποθετήσεις να συνεχίζονται και στη ΔΕΗ. Επίσης σε νέο υψηλό, των 8,475 ευρώ και αποτίμηση επίσης μία... ανάσα από τα 2 δισ.

Με πωλήσεις στα 14,24 η τρίτη εισηγμένη του club, Τέρνα Ενεργειακή.

Στο επίκεντρο όμως και ο τραπεζικός κλάδος, με την Πειραιώς να συγκεντρώνει σημαντικές τοποθετήσεις (κυρίως) από traders. Οι εξελίξεις με το ΤΧΣ προφανώς και επηρεάζουν τη στάση των επενδυτών, καθώς η μετοχή αντιδρά ανοδικά από την ημέρα της παραίτησης του επικεφαλής του Ταμείου. Αναλυτικό και κατατοπιστικότατο το ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου για τα νεότερα στο ΤΧΣ.

Στις 49/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 8,9 εκατ. λίγο μετά τις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v