Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο

Οριακά χαμηλότερα από το ορόσημο των 800 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες. Συνεχίζει υψηλότερα η Τράπεζα Πειραιώς. Κέρδη και για Mytilineos, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Sarantis, Jumbo.

Σε επαφή με τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ηπια διόρθωση στα ευρωπαϊκά, ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από 0,49% υψηλότερα και τις 3.950 μονάδες τα futures του S&P500 στην Wall Street, που ξανά παίρνει
μπροστά μετά την χθεσινή αργία.

Στα καθ' ημάς, συγκριτικά ικανοποιητικές οι συναλλαγές, με traders και επενδυτές να ενεργούν στο εύρος
των 796,08-803,94 μονάδων.

Τεχνικά η ευρύτερη περιοχή των 805 μονάδων θα μπορούσε να λεχθεί, πως προσφέρεται για μερικό "κλείσιμο" long θέσεων, "άνοιγμα" ενός μικρότερου αριθμού short με πιθανό το ενδεχόμενο μίας διόρθωσης λίγο χαμηλότερα. Στις 790 με 785 μονάδες ένα πιθανό "βάθος" ενδεδειγμένο τεχνικά, προκειμένου να είναι πιο πειστική η επόμενη προσπάθεια υπέρβασης των 810 με στόχο προς τις 840-850 μονάδες.

Σήμερα έως και Παρασκευή, θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για το πως θα εξελιχθεί το ανοδικό σενάριο, εάν δηλαδή θα μεσολαβήσει ένα διορθωτικό (και μέχρι πού) διάλειμμα.

Στις 469,68 μονάδες με αρνητικό πρόσημο ο ΔΤΡ, και αφού είχαν προηγηθεί 2 ανοδικές αντιδράσεις με υψηλότερη την πρώτη, στις 477,63 μονάδες (στα πρώτα 10' της συνεδρίασης) ένδειξη πως μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεων κλειδώθηκε σε αυτά τα διαστήματα.

Στις 1.899 ο FTSE25 και αφού νωρίτερα είχε φθάσει έως 16 μονάδες υψηλότερα, επίπεδο όπου ενεργοποιήθηκαν ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις σε αρκετά blue chips.

Σε Mytilineos, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Motor Oil, Sarantis, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ κ.α η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Με μεικτές τάσεις, καθώς σε Mytilineos, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Sarantis, Jumbo υπερισχύουν οι αγοραστές και οι πωλητές στις άλλες.

Στις 46/58 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στις 27,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 15.00'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v