Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επανεμφάνιση των πωλητών στο τέλος

Με αυξημένο τζίρο η κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες, με τις τράπεζες να διευρύνουν το ανοδικό σερί. Πωλήσεις στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης, όμως εξαφάνισαν τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη.

Χρηματιστήριο: Επανεμφάνιση των πωλητών στο τέλος

Σταθερά στους long ο έλεγχος, από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με τα futures στη Νέα Υόρκη στο «πράσινο», τάση που διευκολύνει traders και επενδυτές να δώσουν συνέχεια στο μίνι ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Νωρίτερα ο DAX διαμορφωνόταν στις 14.168 (0,98%), τα συμβόλαια του S&P500 από τις 3.892 (0,68%),
με τον ΓΔ σταθερά με θετικό πρόσημο, στην περιοχή των 825 μονάδων.

Με τον τραπεζικό κλάδο να κάνει για δεύτερη, συνεχόμενη, συνεδρίαση τη θετική διαφορά, προσδίδοντας την ώθηση σε αυτή τη φάση (βραχυπρόθεσμη) της αγοράς.

Επίσης, για ακόμη μία συνεδρίαση, από τα κύρια χαρακτηριστικά της οι αυξημένες συναλλαγές/τζίρος, με την αξία -πριν λίγο (*)- να προσεγγίζει τα 50 εκατ., θυμίζοντας τα 77 εκατ. της χθεσινής.

Εμφανής η ενεργοποίηση και άλλων επενδυτών και μεγαλύτερης ρευστότητας, με τον κλάδο-κλειδί στο επίκεντρο, ενδεικτική δε την κατάταξη των Alpha Bank, ETE, Eurobank και Πειραιώς στην πρώτη 4άδα.

Με συναλλαγές περίπου 25 εκατ. μετοχών συνολικά, η εστίαση (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων είναι πρόδηλη, με την έκδοση του ομολόγου (Tier II) της Αlpha Bank σε πρώτη φάση και την αμκ της Πειραιώς στη συνέχεια.

Με την αγορά να τοποθετεί τη δεύτερη λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου και αφού αύριο-Πέμπτη θα έχει κλείσει η έκδοση της πρώτης.

Εύλογη η σπουδή και (υπο)στήριξη των κάθε λογής «ισχυρών χεριών» τόσο προς τη μία όσο προς την άλλη διαδικασία, με το βελτιωμένο κλίμα να διευκολύνει τους σχετικούς χειρισμούς.

Ωστόσο στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης εντάθηκαν οι πωλήσεις και ο γενικός δείκτης παλεύει για το πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v