Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα περιθώρια κίνησης για τον Γενικό Δείκτη

Με όπλο την αλλαγή της τάσης στη Wall Street και τις τεχνολογικές μετοχές κινούνται οι αγοραστές. Το σενάριο κατοχύρωσης κερδών και η τεχνική εικόνα της αγοράς. Σε ποιες μετοχές η τάση που διαμορφώνεται είναι long.

Χρηματιστήριο: Τα περιθώρια κίνησης για τον Γενικό Δείκτη

Επάνοδος των «ταύρων» στη Νέα Υόρκη, διακράτηση κερδών από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι long με μία συνεδρίαση καθυστέρηση πήραν μέρος της ισχυρής αντίδρασης, που είχε προηγηθεί στα ευρωπαϊκά.

Γιο-γιο η μετοχή της Tesla, άλμα για τον Nasdaq, εκ προοιμίου γνωστό πως η ένταξη του δημιουργήματος του E. Musk στον δείκτη, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αποτίμησης, θα λειτουργούσε ως το απόλυτο εργαλείο, άλλοτε για τους short και άλλοτε για τους long. Είναι όμως προετοιμασμένοι, από τα τέλη Ιανουαρίου (κυρίως), οι traders για συνεδριάσεις αυξημένης μεταβλητότητας, αν και οι επενδυτές βγαίνουν κερδισμένοι, μέχρι τώρα, με αποδόσεις 3,18% (στον S&P500), 5,26% (DAX), με όσα σημαίνουν αυτά για τη συνέχεια.

Εκτός, στους κεντρικούς τραπεζίτες η προσοχή των αγορών, δη των ευρωπαϊκών αύριο στη συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη. Ακολουθούν μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου Κ.Τ. των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας.

Εντός, στη Eurobank, που -σήμερα- ανοίγει για τον κλάδο την αυλαία της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, με τους αναλυτές να εστιάζουν στο τέταρτο τρίμηνο και τα όσα θα πει ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, στην τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει. Στις 527,98 με αντίσταση τις 533,83 μονάδες ο ΔΤΡ, στο 0,6652 με αντίσταση το 0,668 ευρώ η Eurobank.

Με πλεονέκτημα οι αγοραστές, με την τάση να ενισχύεται και μετά την εμφάνιση του MFS με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ αλλά και τα «ισχυρά χέρια» στη μετοχή της Jumbo, τα πακέτα σχεδόν 9,2 εκατ. ευρώ, τις φήμες και σενάρια που κυκλοφόρησαν στα χρηματιστηριακά γραφεία.

Στις 837,61 μονάδες ο ΓΔ, προς τη ζώνη τιμών 840-850 μονάδων, όπου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μερικού «κλειδώματος» θέσεων (αποδίδουν 2,52% σε εβδομάδα και 10,67% σε μήνα), ωστόσο πειστική υπέρβασή της ενισχύει το σενάριο της συνέχισης προς υψηλότερα επίπεδα.

Στηρίξεις έως τις 825-820 μονάδες, για κάθε ενδεχόμενο, αν και όσοι ενεργούν με ορίζοντα την Παρασκευή 19 Μαρτίου δείχνουν να έχουν υψηλότερες βλέψεις. Συνεκτιμώντας την εικόνα στα Παράγωγα, την τριπλή λήξη (πρώτη για το 2021) και τη βαθμολόγηση του outlook της ελληνικής οικονομίας, από τους Καναδούς της DBRS (στις 19/3).

Ενδεικτικά μετοχές με long τάση, OTE, Jumbo, Motor Oil, Coca Cola, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή, Mytilineos, Fourlis, Lamda και Πλαστικά Θράκης, Avax, Quest.

Με premium 1,32% και 1,41% οι δύο σειρές ΣΜΕ του δείκτη, στο ΧΠΑ. Στο 0,895% το ελληνικό 10ετές
από 0,23% χαμηλότερα και τις 3.864 μονάδες τα futures του S&P500

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v