Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση νέας κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

Οριακά υψηλότερα κινείται ο Γενικός Δείκτης, με το ενδιαφέρον περισσότερο επικεντρωμένο σε δεικτοβαρή blue chips παρά στον τραπεζικό κλάδο. Σε μέτρια επίπεδα βρίσκονται οι συναλλαγές. Κέρδη 14% για την Ελλάκτωρ.

Σε αναζήτηση νέας κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις, σταθεροποιητικά τα κύρια ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» εδώ και ώρα τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζεται η διερεύνηση της περιοχής των 840 μονάδων. Με συνολικό τζίρο μικρότερο απ' ό,τι χθες στο αντίστοιχο διάστημα, μεγαλύτερο όμως καθώς -μέχρι τώρα- δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσυμφωνημένες πράξεις, «πακέτα» κ.λπ.

Στις 835,97-839,95 μονάδες η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό χαμηλότερα και τα blue chips υψηλότερα. Στα 525 ο ΔΤΡ, στις 2.020 ο FTSE25, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε τίτλους των Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α., επιβεβαιώνοντας την τάση των blue chips έναντι των τραπεζικών.

Οσο παραμένει «άγνωστος Χ» το θέμα της ΑΜΚ της Πειραιώς (όροι, προϋποθέσεις, τιμή κ.λπ.), κατ' αρχάς η συγκεκριμένη μετοχή θα έχει κλίση χαμηλότερα, δευτερευόντως σε Εθνική, Αlpha Bank, Eurobank, οι κύκλοι τοποθετήσεων θα παραμένουν σύντομοι, με μέρος των όποιων υπεραξιών να «κλειδώνεται» τη 2η-4η μέρα.
Κάτι που παρατηρήθηκε στην περίπτωση και των 3 συστημικών.

Με τον ΔΤΡ προσώρας χαμηλότερα των 540 μονάδων, η προσοχή θα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα «βαριά χαρτιά» του δείκτη, με τη ρευστότητα να ακολουθεί μία σχετική κυκλικότητα. Δηλαδή από μία ομάδα blue chips που υπεραποδίδει να μεταφέρεται σε μία άλλη.

Ενδεικτική η περίπτωση για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, καθώς μετά από ένα εύλογο διάστημα συσσώρευσης/μαζέματος αντιδρά σήμερα προς τα 2,58 ευρώ. Στα 9,19 επίσης με αγοραστές η μετοχή της ΔΕΗ, αλλά με μικρότερη συναλλακτικότητα από αυτήν του Διαχειριστή.

Αρκετά υψηλά, συναλλακτικά, σήμερα και ο τίτλος του ΕΛΛΑΚΤΩΡα, επίσης μετά από διάστημα συσσώρευσης/μαζέματος, με τους αγοραστές, νωρίτερα, να φθάνουν έως 5,43% υψηλότερα, στο 1,476 ευρώ.
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 9,44 ευρώ «νέα υψηλά», της Motor Oil στα 12,77, του ΟΠΑΠ στα 11,70 ευρώ.

Στις 45/30 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη απόδοση για τίτλους των Μοτοδυναμική, Κυριακούλη, Foodlink, Centric, Reds κ.α. από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, η αξία των συναλλαγών είχε φτάσει τα 10,4 εκατ., χωρίς «πακέτα».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v