Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδική επαναφορά για τις τράπεζες

Κίνηση προς τις 850 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε τράπεζες και κατασκευές. Ξεχωρίζουν ανοδικά Eurobank, Lamda, Ελλάκτωρ. Νέα υψηλά για τον ΟΛΠ. Ποια mid-small caps υπεραποδίδουν.

Χρηματιστήριο: Ανοδική επαναφορά για τις τράπεζες

Οριακές διακυμάνσεις στα κύρια ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση ξεκίνησε σε ανάλογο ρυθμό, με προσεκτικές κινήσεις
traders και επενδυτών.

Εστιασμένες σε δύο νευραλγικούς κλάδους, τραπεζικό και κατασκευαστικό, με έναυσμα τα νεότερα από Eurobank και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ανοδική επαναφορά για τον τραπεζικό -με τον ΔΤΡ προς τις 525 μονάδες-, με οδηγό τη Eurobank, με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2020 και τα νέα για ακόμη μία τιτλοποίηση.

Ανοδικά συνεχίζουν Γενικός Δείκτης και FTSE25, με τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο να διαμορφώνουν συνθήκες μόχλευσης σε σειρά μετοχών εταιρειών του.

Εως τις 847,43 μονάδες ο ΓΔ, εντός του εύρους των 840-850 μονάδων, έως τις 2.038,56 ο FTSE25, με ζητούμενη, κυρίως για τους traders, τη μείωση του discount των τραπεζικών έναντι της αγοράς και των blue chips. Οπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, σε αυτό το σημείο κρίνεται (βραχυπρόθεσμα) η τάση με ενδεχόμενη υπέρβαση των 535-540 μονάδων, να αποτελεί -σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη- σημείο αναστροφής για τον κλάδο-κλειδί.

Καθαρά, ευκρινή τα «τεχνικά σημεία», όπως και η περιοχή make or break για τον δείκτη.

Με τη Eurobank στο 0,673 (3,57%) και Εθνική (2,356), Alpha Bank (0,912) επίσης με αγοραστές.

Συναλλακτικά η πρώτη 4άδα συμπληρώνεται με την Πειραιώς, όπου συνεχίζονται οι πωλήσεις, νωρίτερα στο 0,7232 ευρώ, με την αγορά να επιχειρεί να... μαντέψει την τιμή για την αμκ, που είναι ένα από τα «κλειδιά».

Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σε μετοχές εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και όσες συνακολουθούν σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σε σχετικό θέμα του Χρήστου Κίτσιου αναφέρονται αναλυτικά τα της αποεπένδυσης της Reggeborgh από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εξέλιξη που λειτουργεί προς την κατεύθυνση της υποεπένδυσης των Ολλανδών σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Καμπά/Reds.

Ευρύτερη ωστόσο η κινητικότητα στον κλάδο, ειδικότερα για Avax, μετά την απόφαση της διοίκησης να ενταχθεί στο σχήμα Mytilineos-Vinci για την Εγνατία Οδό. Διαγωνισμό, όπου «απέναντι» είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Και έπεται συνέχεια, καθώς μόλις τώρα γυρίζει και αυτή η σελίδα για τον κλάδο, τις εταιρείες του.

Στα 9,12 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, σε αναμονή των αποτελεσμάτων από την έκδοση του ομολογιακού, με το «βιβλίο» να κλείνει σήμερα. Στα 2,635 με μεγαλύτερη συναλλακτικότητα η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, όπου εμφανώς έχει μεταφερθεί μέρος ρευστότητας/υπεραξιών και από τη ΔΕΗ.

Στα 7,19 ευρώ η μετοχή της Lamda Development, επίσης με νεότερα, στα 20,60 με νέα υψηλά ο τίτλος του ΟΛΠ εν μέσω πιέσεων από την πλευρά της CosCo για την έγκριση του επενδυτικού σχεδιασμού των Κινέζων, στα 12,67 η ΜΟΗ -βγαίνει στην εσωτερική αγορά την προσεχή Τετάρτη-Παρασκευή-, στα 2,06 με νέα υψηλά η ElvalHalcor, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2020 (ειδικότερα τέταρτου τριμήνου).

Στις 66/18 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αρκετές μετοχές από τη μεσαία και χαμηλότερη κατηγορία να υπεραποδίδουν.

Ενδεικτικά, για Logismos, Reds/Καμπάς, Elinoil, Lykos, Avax, Centric, Foodlink κ.α.

Στα 8,4 εκατ. η αξία συναλλαγών, με 3 πακέτα στη μετοχή της Eurobank, συνολικά 2,21 εκατ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v