Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Διορθώνει η μετοχή της Πειραιώς μετά το χθεσινό ξέσπασμα, συνεχίζονται οι πωλήσεις στην Ελλάκτωρ. Κινητικότητα στους τίτλους του τραπεζικού κλάδου. Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και οι μεγάλες αγορές στην Ευρώπη.

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά, σε αναμονή της Fed η Wall Street. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επενδυτές είναι σε αναζήτηση επιπέδου ισορροπίας, μετά και τη χθεσινή ανοδική κίνηση, με καταγραφή σημαντικών υπεραξιών από τον τραπεζικό κλάδο.

Με το «βιβλίο» για το 30ετές να «ανοίγει» συν τω χρόνω και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα περίπου 2%, μέχρι τις 11:00. Με συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές, τζίρο που παραπέμπει σε συνολικό μεγαλύτερο των 60-65 εκατ. ευρώ και, το σημαντικότερο, στη μετοχή της Πειραιώς.

Από τις 860,72 μονάδες, με μικρό πτωτικό χάσμα το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με ελεγχόμενες πωλήσεις έως τις 855,98 μονάδες, σε ικανοποιητική απόσταση από τη στήριξη των 843 μονάδων. Στον τραπεζικό κλάδο η μεγαλύτερη μεταβλητότητα, με τον ΔΤΡ στην περιοχή των 565 με απώλειες 1,07%, μετά τη χθεσινή ισχυρή αντίδραση.

Στην Πειραιώς το μεγαλύτερο μέρος των βραχυπρόθεσμων εντολών, με τη μετοχή να «ξεκινά» από λίγο χαμηλότερα και να κυμαίνεται από το 0,94 έως το 0,86 ευρώ. Ακολουθούν Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank, OTE, Mytilineos, Motor Oil, Jumbo κ.ά. με πωλητές, πλην της ΔΕΗ όπου οι αγοραστές ανέκτησαν, σταδιακά, μέρος των χθεσινών απωλειών.

Με πλεονέκτημα μεν των πωλητών, σε συγχρονισμό όμως και έλεγχο σε σχέση με τους αγοραστές, στάση που συνέβαλε στη συντήρηση της διόρθωσης στο 0,35%, πρακτικά αφήνοντας περιθώριο σε όσους χθεσινούς αγοραστές (από τα χαμηλά) θέλουν να κλείσουν τις θέσεις τους.

Με πωλητές στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά με την προσφορά να απορροφάται από τιμές 1,40 και πάνω μετά τη χθεσινή εσπευσμένη έξοδο (κυρίως) όσων δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Σήμερα η διοίκηση ενημερώνει (αποσαφηνίζει) λεπτομέρειες, που αφορούν στη σχετική διαδικασία.

Στις 32/42 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 97 μετοχές χωρίς μεταβολή. Στα 10,9 εκατ. η αξία συναλλαγών (χωρίς πακέτα) λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, για περίπου μία ώρα, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, δεν γινόταν επικαιροποίηση των real-time δεδομένων. Το πρόβλημα φαίνεται πως αποκαταστάθηκε και τα updates γίνονται και πάλι κανονικά, σύμφωνα με ενημέρωση του Reuters.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v